Loading...

Vodic kroz Dubai

Za sve one koji vole luksuz, beskrajne plaže i vrhunsku uslugu, izbor su Ujedinjeni Arapski Emirati. Čine ih sedam država smeštenih na jugoistoku Arapskog poluostrva koje su povezane modernom mrežom puteva. Najveći među njima je Abu Dabi, a najnaseljeniji i najatraktivnijiji je Dubai sa istoimenim glavnim gradom. Na samom severu Ras Al Khaimah nudi obalu dužine 40 km, koja je još uvek netaknuta i prilično tajanstvena. Ne tako davno, ovaj kutak sveta nije bio ništa više od prostrane pustinje.

Na raskrsnici između Evrope, Azije i Afrike smešten je Dubai – grad koji iznova oduševljava posetioce svojim impresivnim tvorevinama, prirodnim lepotama, rekordnim kulama i belim, peščanim plažama. Uspeo je da zaseni Abu Dabi i postane pravi dragulj UAE. Nadimak mu je i grad superlativa kako poseduje najviše građevine, najveće tržne centre i najluksuznije hotele na svetu. Kulturni je i politički centar emirata gde živi više od 85% populacije, a pored toga je i poslovni centar Srednjeg Istoka. Izuzetno je tolerantan, kosmopolitski i multikulturni grad čije stanovništvo čini više od 200 različitih nacionalnosti koje žive skladno. Ipak, prilikom poste bilo koje strane destinacije treba voditi računa o lokalnoj kulturi i obučajima. Kako je uglavnom muslimanska zemlja, preporučuje se skromno oblačenje. Radna nedelja traje od nedelje do četvrtka, a vikend je petak i subota. Sa druge strane, stari deo Dubaija odiše tradicionalnim načinom života sa mirisnim začinima i autentičnim čamcima.


Šta Dubai čini atraktivnom destinacijom?

 

✓ Kao veoma moderna i popularna destinacija, Dubai nudi zanimljiv i raznolik sadržaj. Od Burj Khalifa do Marine, postoji čitav spisak znamenitosti i važnih stvari grada koje trebate posetiti

✓ Krstarenje ili uzbudljiva vožnja gliserom su najbolji načini da uživate u jednoj od najvećih svetskih marina. Oduševiće vas futurističke zgrade, dizajnerske prodavnice i ekstravagantni restorani na obali.

✓ Posetite Palm Jumeirah - ostrvo u obliku palme. Jedno je od najvećih veštačkih ostrva na svetu i vrhunac ljudske kreativnosti. Pored uživanja u luksuznim hotelima, ovde možete isprobati vožnju helikopterom, plivati među ajkulama i ručati u popularnoj marini.

✓ Jedna od najpoznatijih emiratskih atrakcija koju je moguće videti i miljama daleko je Burj Khalifa. Sa visinom od 828 m predstavlja najvišu kulu na svetu koju je nemoguće propustiti. Otkrijte jedinstven pogled sa vrha ovog nebodera.

✓ Odmah pored je i Dubai Mall. Čak jedan ceo dan nije dovoljan da se obiđe centar sa 1200 prodavnica i preko 150 restorana. Pored toga, posetioci mogu uživati u akvarijumu, podvodnom zoo vrtu, klizalištu i zabavnom parku za decu. Sve vrste kuhinje koje zamislite su vam na dohvat ruke, kao i koktel barovi na najvišim spratovima spektakularnih hotela.

✓ U blizini Dubai Mall-a i Burj Khalife se nalazi popularna muzička fontana čiji mlaz vode se kreće i do 150 m u visinu. Ovaj spektakl je moguće videti dva puta u popodnevnim časovima (13:00 i 13:30 h), kao i tokom večeri od zalaska sunca, na svakih 30 min, do 23:00 h.

✓ Prostirući se na 18.000 m2 City Walk podseća na evropske pešačke zone gde možete uživati u šetnji bez vozila. Ulice su okružene zelenilom, prodavnicama i restoranima. Na svakom koraku možete čuti ovacije jer je zona poznata po uličnoj umetnosti. 

✓ Na samo 20 minuta vožnje od modernih ulica, očekuje vas arapska pustinja – originalna turistička atrakcija Dubaija.

✓ Istorijski deo Al Fahidi je jedno od najstarijih delova grada koji pruža uvid u prošlo doba i tradiciju. Možete posetiti kulturni centar i prisustvovati časovima arapskog jezika, obilasku baštine i džamija kako bi bolje razumeli lokalnu kulturu.


Dubai - Plaže

 

Sunce, pesak, vedro nebo i plavo more – pronađite svoju savršenu plažu. Dubai nudi brojne neverovatne plaže.

Sunset Beach je najlepša peščana plaža koja je centar raznih aktivnosti. Ovde možete napraviti poznatu fotografiju sa  Burj Al Arab u pozadini. The Beach by JBR je jedna od omiljenih za savršen porodični odmor i sportove na vodi. Kite Beach je sportska plaža poznata među surferima ali je idealna i za porodice. Najnovija destinacija je La Mer. Očekuje  vas celodnevna zabava - izuzetni restorani, prodavnice, kafići i parkovi za mališane. Black Palace plaža se nalazi pored jedne od kraljevskih rezidencija i nije lako doći do nje, ali je ovde najlepše more i savršeno mesto za uživanje u zalasku sunca.


 

Highlights hoteli Dubai


Atlantis - The Palm ☆☆☆☆☆

Placeholder free icon Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Ocena: 92 %

Hotel je arhitektonsko remek delo smešteno na veštačkom ostrvu "The Palm". Nalazi se direktno na peščanoj plaži dugačkoj 1,4 km. Oduševljava goste svojom lokacijom i odličnom uslugom. Ima čak 23 restorana, brojne salone i barove. Međunarodni aerodrom Dubai je na 40 km, vreme transfera oko 45 min.


 


Sofitel Dubai The Palm Resort & Spa ☆☆☆☆☆

Placeholder free icon Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Ocena: 88 %

Smešten na veštačkom ostrvu "The Palm", na peščanoj plaži dužine 500 m. Gosti mogu uživati u kulinarskim specijatitetima u 8 različitih restorana. Aerodrom Dubai je udaljen oko 40 km, vreme transfera je oko 35 min. Aerodrom Al Maktoum je na 36 km, vreme transfera je oko 38 min.


 


Waldorf Astoria Dubai Palm Jumeirah ☆☆☆☆☆

Placeholder free icon Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Ocena: 90 %

Luksuzan hotelski kompleks. Uživajte u vrhunskoj kuhinji i predivnom pogledu na obalu Dubaija i njegove znamenitosti. Spa centar od 3200 m² gostima pruža poseban užitak. Hotel ima privatnu peščanu plažu dužine oko 200 m. Aerodrom Dubai je udaljen oko 42 km, vreme transfera je oko 35 min. 


 

Kada je nabolje vreme za odlazak u Dubai?

 

Ovde je nebo skoro uvek vedro, a kiša i oblaci su retki. Mogu se desiti padavine između novembra i aprila To je svakako najbolje vreme za putovanje jer je temperatura preko 20 °C idealna za razgledanje i sunčanje. Ukoliko dođete tokom leta, očekuje vas dosta sunca. Temperature mogu dostići i do 45 °C , pa su mnoge aktivnosti na otvorenom nemoguće. Ipak, ima mnogo klimatizovanih zgrada u kojima možete da se opustite.