Loading...

Vodič kroz Peru

PERU

 

 

Peru je idealna destinacija za avanturiste – od istraživanja prašume i divljine, do osvajanja planinskih vrhova i surfovanja.

Ovaj deo južne Amerike fascinira posetioce svojim prirodnim čudima, ali i jedinstvenom istorijom i kulturom. Tokom srednjeg veka, Peru je bio centar čuvenog carstva Inka a kasnije i najvažnija španska kolonija.

Istražite tragove neverovatne civilizacije Inka, uputite se na uzbudljivo putovanje do vrha Machu Pichhu, posetite ostrva Titicaca, uživajte u prizoru ružičastih delfina u Amazonu, a zatim se prepustite vrhunskoj gastronomskoj ponudi.

Peru je ogrmona zemlja, samim tim i nudi monoštvo interesantnih stvari za videti. na žalost, ćesto smo vreme koje planiramo da provedemo na ovoj destinaciji nije dovoljno da bi se sve videlo. Zato, evo kratkog vodiča kako da kvalitetno provedete 7 dana u ovoj zemlji.

Većina putovanja počinje i završava se u glavnom gradu Limi. Ova metropola smeštena na moru je pravi spoj kolonijalne arhitekture i savremenog stila.  Cusco – nekadašnja prestonica carstva Inka,  sada arheološki centar Amerike. Impresivne ruševine, ekstravagantne španske zgrade i šarene pijace će postati deo nezaboravnih uspomena. Lima se smatra i prestonicom južnoameričke kuhinje, tako da svakao ne biste smeli zaobići izlazak u restoran gde ćete uživati u vrhunskim ukusima. 

Barranco  umetnički, boemski kvart Lime sa ulicama ispunjenim uličnom umetnošću i živopisnim kućama. Ima ogroman šarm i najbolje je mesto za izlazak u Limi, sa starim kolonijalnim dvorcima pretvorenim u trendi barove. Šetnja do la puente de suspiros („most uzdaha“) je obavezna; možda je najromantičnije mesto za odlazak u Limu.


Par dana u okolini ICE

 

 

Iz Lime autobusom možete se uputiti prema Piscu, a potom ka Ici, pustinjskoj oazi. Nekoliko kilometara izvan Ica nalazi se Huacachina, pustinjska oaza gde možte uđivati u bordu i vođnji po pesku. Huacachina je prava atrakcija a četrdesetih godina prošlog veka je bilo popularno SPA odmaralište za bogate Peruance. lokalna legenda kaže da jezero ima lekovite moći i da pomaže pri lečenju različitih vrsta bolesti.

Nakon boravka u Ici, spustite se da vidite  Nasce. Ovi misteriozni crteži urezani u zemlju zbunjivali su stručnjake i rezultirali mnoštvom objašnjenja, od onih najvažnijih do stvarnijih. Krenite brzom avionom da biste videli crte odozgo kako biste mogli da napravite crteže i zatim dođete do sopstvene teorije.

 

 

Machu Picchu je svakako jedna od top destinacija koja će vas oduševiti. Istražite skriveni grad, spektakularne građevine i najvažniji spomenik drevnih Inka. Ipak, ovaj planinski vrh koji je jedno od novih svetskih čuda i koji se nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine, nije jedina atrakcija. Očaravajući kanjon Kolke skriven u visokim peruanskim Andima je dva puta dublji od Velikog kanjona. Put do ove tačke je prilično izazovan, nekada i opasan, ali nagrada je neverovatan prizor koji nigde u svetu ne možete doživeti. Izuzetno poznato je i najviše svetsko jezero Titicaca, kao i njegovih devet ostrva napravljenih od plutajuće trske gde živi indijanski narod Uru.


 

Highlights hoteli Peru


Dazzler Lima ☆☆☆☆

Placeholder free icon Peru

Ocena: 67%

Hotel je smešten u centru grada, na samo 8 min. hoda od plaže. Gosti se mogu opustiti na hotelskom bazenu ili u sauni. Kako ima centralnu lokaciju, u blizini se nalaze brojne prodavnice. Međunarodni aerodrom Jorge Chavez je udaljen oko 13 km. Usluga koju hotel nudi je doručak.


 


El Pueblo Resort & Convention Center ☆☆☆☆

Placeholder free icon Peru

Hotel je smešten u Limi, udaljen od aerodroma oko 24 km. Ima 218 soba kao i konferencijsku salu. Poslednje kompletno renoviranje je bilo 2008. godine. Usluge koje hotel nudi su doručak i all inclusive. Postoji sadržaj i za decu, kao dečiji/mini klub i igralište. Odrasli gosti mogu uživati u spa centru, teretani, kao i u animacijama.

 


 


Tambo del Inka, a Luxury Collection Resort & Spa ☆☆☆☆☆

Placeholder free icon Peru

Ocena: 100%

Luksuzni hotel sa spa centrom, otvorenim bazenom, velikim i moderno opremljenim sobama. Hotel se nalazi na mirnoj lokaciji, 600 m od centra. Smešten je u Svetoj dolini ispod Kuska, i idealno je polazište za nezaboravno putovanje u Machu Picchu. Aerodrom Kusko je udaljen oko 64 km.


 

Kada je najbolje vreme za putovanje u Peru?

 

Ukoliko želite da istražite civilizaciju Inka, najbolje vreme je  suva i hladna zima – između maja i septembra. Za odmor na plaži, letnji meseci od decembra do marta su najpopularniji. Ipak, možete očekivati i čudan nalet kiše. Od juna do avgusta je idealno vreme za posetu prašume i Anda. Naravno, obavezno ponesite toplu odeću.