Loading...

Meksiko putovanje, ponuda hotela i aranzmana! Letovanje - Kankun, Playa del Karmen, Tulum

 

 PUTOVANJE U MEKSIKO

 

COVID-19 OBAVEŠTENJE:

Dozvoljen ulazak za državljane Srbije.

NIJE POTREBAN  PCR test.

Državljani Srbije mogu, uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja da uđu u Meksiko. Meksiko nije usvojio ograničenja ulaska stranaca u zemlju, ali se preduzimaju odgovarajuće mere ukoliko osobe ispoljavaju simptome na korona virus. Po dolasku u Meksiko, putnici su dužni da popune upitnik za identifikaciju faktora rizika (https://afac.hostingerapp.com/).


 

MEKSIKO - PREPORUKA HOTELA I ARANZMANA 2021

Meksiko - ponuda svih hotela
 
RIU Dunamar
RIU Dunamar

Meksiko - Costa Mujeres (Cancun)
all inclusive, 7 Noći
Cena po osobi
Grand Palladium White Sand Resort & Spa
Grand Palladium White Sand Resort & Spa

Meksiko - Playa Kantenah (Akumal)
all inclusive, 7 Noći
Cena po osobi
Ocean Maya Royale by H10 - Erwachsenenhotel ab 18 Jahren
Ocean Maya Royale by H10 - Erwachsenenhotel ab 18 Jahren

Meksiko - Playa del Carmen
all inclusive, 7 Noći
Cena po osobi
Riu Yucatan
Riu Yucatan

Meksiko - Playa del Carmen
all inclusive, 7 Noći
Cena po osobi
ClubHotel Riu Tequila
ClubHotel Riu Tequila

Meksiko - Playa del Carmen
all inclusive, 7 Noći
Cena po osobi
Riu Caribe
Riu Caribe

Meksiko - Cancún
all inclusive, 7 Noći
Cena po osobi
Hilton Playa del Carmen
Hilton Playa del Carmen

Meksiko - Playa del Carmen
all inclusive, 7 Noći
Cena po osobi
Riu Palace Mexico
Riu Palace Mexico

Meksiko - Playa del Carmen
all inclusive, 7 Noći
Cena po osobi
Luxury Bahia Principe Akumal
Luxury Bahia Principe Akumal

Meksiko - Akumal
all inclusive, 7 Noći
Cena po osobi

 

MEKSIKO POPULARNE DESTINACIJE

 

Meksiko se može pohvaliti sa 10,000 km obale, bezbrojnim uvalama sa peščanim plažama i netaknutom prirodom. Simpatična ribarska sela i plaže sa modernim hotelima su pravi raj i garancija za savršeno letovanje i pravi odmor.

U meksičkim gradovima Puerto Valjarta, Akapulko, Plaja del Karmen i Kankun, možete izabrati kompleks sa all inclusive uslugom ili mali boutique hotel. Prelepa priroda i veseli domaćini će Vas svakako oduševiti. Ljubitelji sunca i vodenih sportova se iznova vraćaju u ove krajeve.

Ako Vas zanima umetnost i kultura, Meksiko predstavlja beskrajni muzej na otvorenom čije brojne znamenitosti su proglašene svetskom baštinom UNESCO-a. 

Karipska obala je poznata po prelepim plažama i odmaralištima sa vrhunskom uslugom. Duž poluostrva Jukatan su tropske plaže i popularna je lokacija za ronjenje. Sportovi na vodi su izuzetno zastupljeni. Što se tiče odmora, Kankun je definitvno lider. Ovo bivše ribarsko selo je pretvoreno u turističko mesto i hotelsku zonu. 18 km dugačko ostrvo sa Karipskim morem sa jedne i lagunom sa druge strane nudi bogat noćni život, tržne centre, golf terene i još puno sadržaja. Ako želite pobeći od gužve, posetite mesto Playacar ili obalu Riviera Maya.

 

KANKUN TOP POPULARNE PLAŽE

 

Playa Delfines - bez hotela i odmarališta koji vrve od gostiju, možete očekivati opuštenu atmosferu i spektakularan pogled.

Puerto Morelos - tridesetak minuta južno od Kankuna nalazi se tiho ribarsko selo Puerto Morelos. Kada se umorite od gužve i akcije u glavnom delu grada, posetite Puerto Morelos.

Playa Chac Mool - dok neki putnici mogu da provedu dan čitajući knjige i leškareći na plaži, drugi ne mogu ni da zamisle tu vrstu odmora. Plaia Chac Mool je savršena destinacija za ljubitelje ronjenja i aktivnog odmora.

Playa Tortugas -  plaža je odlična za ljubitelje mirnijeg odmora.

Playa Forum - atraktivna plaža sa dosta aktivnosti. Smeštena u centru hotelske zone tako da restorana, barova i zabave ima na pretek. Daleko od gradske vreve na ovoj plaži ćete uživati u belom pesku i prekrasnoj vodi.

 

MEKSIKO - TULUM

 

Tulum, nekada uspavani grad bez plaže, danas je popularno meksičko odmaralište koje turistima nudi bezbroj aktivnosti i avantura. Tulum je za sve one koji žele da vide i budu viđeni. Otkrijte čime se sve možete zabaviti tokom letovanja u Tulumu.

Shopping se podrazumeva. Tulum je prepun prodavnica i butika koji prodaju sve, od luksuzne odeće do meksičkih rukotvorina i sajamske robe. Mnogi vlasnici prodavnica su ljudi koji su posetili Tulum, zaljubili se i odlučili da se tu presele. Prodavnice možete pronaći kako u centru grada tako i na plaži.

Obavezno kupanje - OK, jeste očigledno, ali u stvari je jedna od najboljih stvari koje treba uraditi u Tulumu. Kad je okean miran, kristalno je čist i može se videti dno. Kad su talasi, možete probati da surfujete ukoliko ste ljubitelj. Međutim, obratite pažnju na zastave na plaži koje signaliziraju uslove vode. Imajte na umu da većina udaljenih plaža nema zastave.

Noćni život u centru Tuluma ili zabava na plaži. Za ljubitelje noćnog provoda, Tulum je svakako mesto koje ih neće razočarati. U centru grada imate veliki izbor klubova koji su puni tokom vikenda, kao i manjih, intimnijih mesta. Nastavak sledi na plaži gde se uživa u nezaboravnim žurkama do zore.  

Posetite ruševine Maja - iz godine u godinu veliki broj turista posećuje ove ruševine koje se nalaze visoko na litici sa pogledom na okean. Ako Vam se pogled sa ruševina učini poznatim, to je zato što je ovaj predeo Mekisika fotografisan bezbroj puta. Savet: preporučuje se da dođete rano kako bi ste izbegli redove turističkih autobusa.

 

MEKSIKO - LOS CABOS

 

Pacifička obala Meksika nudi više od samog odmora na plaži. Ima najbolje restorane i noćni provod, ali i predivne plaže. 800 km belog peska na zapadnoj strani, a u središtu je Banderas Bay. Popularna i velika odmarališta su Puerto Vallarta i Nuevo Vallarta sa luksuznim zgradama, odličnim barovima, plažama i marinom.

Los Cabos – meksički šarm, odlični golf tereni i uzbudljiv noćni život. Sastoji se od dva atraktivna grada San Jose del Cabo i Cabo San Lucas koje povezuje deo poznato kao “koridor”. Pored urbanih delova, Los Cabos ima i zanimljivu divlju stranu. Pustinjski krajolici, prašnjave staze, stenoviti obronci i uski kanjoni su prilično impresivan prizor.


 

MEKSIKO KANKUN - RIU HOTELI


ClubHotel Riu Tequila ☆☆☆☆

Placeholder free icon Kankun, Meksiko

✓ Usluga: all inclusive

Moderan hotel, potpuno renoviran 2018. god., sa velikim bazenom za decu, bogatom gastronomskom ponudom i novim fitnes programom. Hotel je udaljen od peščane plaže oko 800 m. 3 km od hotela se nalazi centar mesta Playa del Carmen. Aerodrom Kankun je udaljen 55 km. Vreme transfera je oko 70 min.


 


Riu Yucatan ☆☆☆☆

Placeholder free icon Kankun, Meksiko

Usluga: all inclusive

Ovaj prelepi hotelski kompleks nudi gostima sve uslove za savršen porodični odmor. Nalazi se direktno na beloj, peščanoj plaži. Centar popularnog mesta Playa del Carmen je udaljen oko 3 km. Vreme transfera je oko 70 min. Aerodrom Kankun je udaljen oko 55 km.


 


Riu Palace Las Americas ☆☆☆☆☆

Placeholder free icon Kankun, Meksiko

✓ Usluga: all inclusive

Dočekaće Vas elegantna atmosfera i vrhunska usluga prepoznatljiva za RIU hotele. Hotel samo za odrasle nudi predivan pogled na Karipsko more. Nalazi se na beloj, peščanoj plaži. Smešten je u centru hotelske zone, okružen barovima, restoranima i klubovima. Udaljen je od grada Kankun 10 km. Vreme transfera je oko 30 min.


 

Najbolje vreme za putovanje u Meksiko

 

Najbolje vreme za putovanje u Meksiko je tokom suve sezone od decembra do aprila. Treba izbeći period kišne sezone od maja do oktobra. Period između juna i novembra zvanično je proglašen sezonom uragana u Meksiku. Zahvaljujući ustaljenim temperaturama vode, odmor na plaži je moguć tokom cele godine. Južno od Meksika zastupljena je tropska klima. To sa sobom donosi visoku vlažnost tokom cele godine. Sever ima prilično niže temperature zimi.


 

MEKSIKO - ATRAKCIJE I ZABAVA

 

Putovanje u Meksiko nudi mnogo više od odmora na plaži i kupanja. Izbor atrakcija i aktivnosti u kojima možete uživati je neograničen. Umetnost, festivali, gastronomija će upotpuniti Vaše letovanje i učiniti odmor u Meksiku nezaboravnom uspomenom.

 

Uživajte u umetnosti Frida Kahlo i Diego Rivera

 

Teško možete razgovarati o jednom umetniku bez da spomenete drugu polovinu ovog meksičkog para - mada je rad svakog od njih različit i autentičan sam po sebi. Rivera je bio muralista u čijim su scenama podebljane boje često prikazivale meksičko društvo ili prizore iz meksičke revolucije. Frida je radila s uljem i platnom i slikala je uglavnom autoportrete, često uključujući kontroverzne ličnosti. Njih dvoje su imali buran odnos, ali su na kraju ostali zajedno do kraja života. Takođe, su bili snažno politički ujedinjeni u svojim vezama s komunizmom tokom ranog 20. veka. Širom Meksika danas ćete videti Fridine slike, na novčanicima, torbicama i gotovo svim stvarima koje Vam padaju na pamet. No njihova originalna dela su izložena u umetničkim institucijama u Meksiku, a posetioci mogu da obiđu njihove prelepe kuće koje su pretvorene u muzeje.

 

 

Slušajte marijače  

 

Veliki sombrerosi, odela ukrašena kopčama i elegantnim dizajnom, marame oko vrata - odmah znate da je reč o prepoznatljivim marijačima. Obučeni u stilu šarla (meksički konjanici ili kauboji). Gitara i truba su vodeći instrumenti marijača, a njihovi bendovi se mogu naći u restoranima, na plažama, zabavama, pa čak i na rečnim brodovima. Slušajte pažljivo i verovatno ćete čuti patriotsku pesmu „Cielito Lindo“ uz prepoznatljivi hor „Ai, ai, ai, ai, canta i no llores“ („pevaj i ne plači“).

 

Ne zaboravite takose i tekilu !

 

Poznato je da je meksička kuhinja prepuna začina i aromatičnih paprika (a lista najukusnijih jela se nastavlja sa burritosima, enchiladasima, nachosima, itd.), takosi verovatno uzimaju krunu popularnosti, kako u zemlji tako i van nje. Pored tradicionalnih takosa, kao što su tinga, karnitas i al pastor, sada imamo i korejske, indijske, veganske i još mnogo toga. Meksiko nam je pokazao da u kukuruznoj tortilji može biti gotovo sve, pogotovo ako je sadržaj preliven limom i ljutim sosom.


 

Da i ste čuli za festival u čast mrtvih ?

 

Poput Halloween-a Meksiko u jesen slavi zagrobni život. Svakog 1. i 2. novembra, spektakularno vizuelne proslave Dia de Los Muertos (Dan mrtvih) uključuje slikanje lobanja na licima i prinošenje grobovima najmilijih. Svečanosti su pune sveća, cveća, svetlih boja, kostura i hrane. Ovaj događaj je postao izuzetno popularan u medijima delom zahvaljujući filmovima poput Coco.