Loading...

Kuba Letovanje

 

Doživite nezaboravno iskustvo u jednoj od najatraktivnijih zemalja sveta. Ernest Hemingvej, rum, salsa, Če Gevara i kadilak su samo neki od simbola jedinstvene Kube.

Kuba je  ostrvska država je smeštena između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana.

 Na Kubi je zastupljena tropska klima i dve glavne sezone, vlažnu i suvu. Uglavnom je toplo tokom cele godine, sa učestalim padavinama i dosta vlage, ali i sa dovoljno sunčanih dana.  


Glavni i najveći grad je Havana, ujedno i vodeća luka i trgovački centar. Poznat je po staroj arhitekturi, klasičnim automobilima, živoj muzici  i odličnim koktelima.

Havana privlaci svojim tempom i  urbanim načinom života. Možete provesti dane u starom gradu La Habana Vieja . Ovaj deo je lavirint uskih ulica, živahnih četvrti, dvorišta, tvrđava i spomenika koji čine srce Havane. Najveći trg na Kubi je Plaza de la Revolucion, gde se nalaze najvažnije državne kancelarije i poznati mural revolucionara Če Gevare.

Nedaleko od grada je Finca Vigía - bivša kuća Erensta Hemingveja gde je nepisao neke od svojih najvažnijih romana. Jedna od najboljih stvari koju većina turista želi da uradi je prisustvo svetski poznatom kabare spektaklu na otvorenom. Karneval koji se održava jednom godišnje je nezaboravno iskustvo. Salsa je prisutna u svim delovima grada, u restoranima, barovima, glavnim ulicama pa i na šetalištu pored mora. U Havani je uvek pravo vreme za plažu. Uz tirkizno more i beli pesak, nemoguće je napraviti loš izbor za odmor. Ako želite zabavu, uputite se u Santa María del Mar, najpoznatiju plažu. Ako želite mirniji dan i manju gužvu, preporuka su Playa Boca Ciega ili Playa Jibacoa.


Vratite se malo kubano muzici

Son cubano, žanr afro-kubanske muzike koji je u korenu  salsa muzike ,vodi svoje poreklo jos od  kraja 19. veka. Od tog vremena, stil je inspirisao druge žanrove, od hip-hopa do pop ritmova i zvukova lokalnih uličnih muzičara. Poznat po svom jedinstvenom vokalnom stilu, oslanjanju na špansku gitaru i lirički metar, ovde možete uhvatiti moderniju verziju, uz poznati Buena Vista Social Club. Njihova pesma „Chan Chan“ je slavljenička pesma o ljubavi i tome kako putujemo za nju.     

 

Živeli uz legendarni koktel Cuba Libre

 

Veče nije veče ako se na započne sa cuvenim cuba libre.Prvobitno napravljen s američkom Coca-Cola i kubanskim rumom, ali kada je trgovinski embargo počeo između dveju zemalja 1962. godine, Amerikanci nisu mogli dobiti autentični kubanski rum, a Kubanci su ostali bez  bez Coca-Cole.

Da biste ga napravili, uzmite malo leda, kola, ruma i limete. . Izmiksajte i gotovi ste. Ukrasite limetom .Pre nego što nazdrave , neki Kubanci prvo prospu  nekoliko kapi kako ih ne bi pratila loša sreća.


Dva sata vožnje istočno od Havane, nalazi se Varadero – glavni turistički grad Kube. Prvi turisti su posetili ovo odmaralište 1980. godine. Sa belim peščanim plažama dužine 20km, kristalno plavom vodom, luksuznim hotelima i vilama – postalo je sinonim za izuzetno elitnu destinaciju. Neka vas ne iznenade ekstravagantni restorani skriveni u pećinama, kao i luksuzni barovi sa pogledom na more. Ovde se možete opustiti na plaži, uživati u brojnim sportovima na vodi, kao i ronjenju po čemu je mesto i poznato.

Varadero je epicentar  najvećih all inclusive hotela u zemlji, ali uprkos tome, ne može se poreći da je prednost Varadera predivne plaže sa belim peskom. . Čak i ako imate tendenciju da izbegavate gužve i velike hotele, ipak je vredno putovanja.

 

 


 

Highlights Hoteli na KUBI


Paradisus Varadero Resort & Spa ☆☆☆☆☆

Placeholder free icon Havana i okolina, Kuba

Ocena: 80 %

Hotel se nalazi u Varaderu, na prelepoj peščanoj plaži dužine 4 km.  Nudi sofisticiran ambijent i uslugu all inclusive. Centar grada je udaljen oko 12 km. Aerodrom Varadero je na oko 40 km. Gosti mogu da uživaju u wellness programu, brojnim sportskim aktivnostima i animacijama.


 


Melia Las Dunas ☆☆☆☆☆

Placeholder free icon Kuba - Santa Clara / Cienfuegos / S. Spiritus / Camaguei

Ocena: 80 %

Hotel je smešten u prirodi, direktno na beloj peščanoj plaži Santa Maria. Odlična all inclusive ponuda i raznovrsan sadržaj garantuju opuštajući odmor. Aerodrom Santa Clara je na udaljenosti oko 110 km, vreme transfera je oko 90 min. Sledeći grad Caibarien je na 50 km.


 


Paradisus Princesa Del Mar ☆☆☆☆☆

Placeholder free icon Havana i okolina, Kuba

Ocena: 78 %

Elegantan hotelski kompleks namenjen samo odraslima nudi opuštenu atmosferu, direktnu lokaciju na plaži i all inclusive usluga. Najbolja garancija za fantastičan odmor. Centar Varadera s brojnim radnjama je na oko 15 km. Vreme transfera je oko 50 minuta. Aerodrom Varadero je udaljen oko 34 km .


 


Blau Varadero ☆☆☆☆

Placeholder free icon Havana i okolina, Kuba

Ocena: 85 %

Moderan hotelski komleks na mirnoj lokaciji. Okružen je bujnom vegetacijom i smešten na beloj peščanoj plaži. Hotel je predviđen samo za odrasle koji mogu uživati pored velikog bazena, kao i u prelepom dvorištu. Nalazi se u Varaderu. Aerodrom je udaljen oko 36 km.


 

Kada je najbolje vreme za Kubu?

 

Kubanske suve sezone traju od novembra do aprila i to je najpopularnije vreme za posetu. U ostalim mesecima postoji mogućnost za kratke, ali obilne pljuskove. Prosečne temperature ne variraju previše, i uglavnom se kreću od 20 °C. U principu, istočni deo je neznatno topliji od zapadnog dela ostrva.