Loading...

Maldivi aranzmani, putovanje- TOP hoteli 2020/21, cene, iskustva


 

 
 

 

Maldivi TOP sezona

Kada se putuje na Maldive?-Maldive odlikuje tropska klima, kao i konstantna temperatura od oko 30 stepeni tokom cele godine. Najbolje vreme za putovanje na Maldive  ove prelepe zemlje je , od novembra pa  do aprila. Međutim, od maja do oktobra su pljuskovi češći i znatno duži zbog vlažnog monsuna. U ovom periodu, aranžmani agencija koje u svojoj ponudi imaju putovanje na Maldive su dosta jeftiniji.

Klima na Maldivima: tropska sa relativno visokom vlažnošću,  severoistočni monsun od novembra do marta, jugozapadni monsun od juna do kraja avgusta, prosečna minimalna temperatura 25,5 °C, prosečna maksimalna temperatura 30,4 °C . Sezona na Maldivima: januar, februar, mart, april, jul, avgust, novembar, decembar.Lokacija: Indijski okean, jugozapadno od južnog dela Indije. Sastoji se od pojedinačnih arhipelaga (atola) sa ukupno oko 1.190 ostrva, od koji je 200 malih ostrva naseljeno lokalnim stanovništvom.

 

 

 


Preporuka hotela na Maldivima

( Maldivi aranzmani 2020 ) 


  LUKSUZNI HOTELI ☆☆☆☆☆☆

Placeholder free iconMaldivi

 

Ocena: 100%

Maldivi se smatraju planetarno najekskluzivnijom destinacijom kojoj ne uspevaju da odole ni najzahtevniji potovaoci luksuza. Beli besak, kristalno cisto tirkizno more, privatnost, besprekorno dizajnirani luksuzni hoteli  i vrhunska gastronomija su samo neke od prednosti Maldiva. Zbog toga su izbor honeymoon-ersa, poznatih licnosti i postovaoca dobrog stila i luksuza.

» Pogledajte TOP luksuzne hotele na Maldivima 


 


PORODIČNI HOTELI

Placeholder free iconMaldivi

 

Zapravo Maldivi su zaista destinacija koja je upravo idelna ukoliko planirate porodičan odmor.
Veliki broj hotela se  trudi da prilagodi svoj sadržaj najmlađim gostima od interesantnih igraonica sa mnoštvom tobogana preko  animacije do dečijeg menija.  

Neki od Hotela na Maldivima koji su idealni  za boravak sa decom su a koji ujedno imaju sve sadržaje prilagođene najmlađima 


 


HONEYMOON HOTELI 

Placeholder free iconMaldivi

 

Maldivi su definitivno destinacija br. 1  honeymoon destinacija.  Hoteli su uvek spremni da iznenade mladence raznim pogodnostima. Nemojte se iznenaditi ukoliko vas na licu mesta iznenade neočekivanim upgrade-om i omoguće Vam boravak u luksuznom bungalowu na plaži ili to može da bude Overwather Bungalow...

Pogledajte predlog honeymoon hotela na Maldivima.

 

»Naša ponuda  za  Maldive  


TOP  HOTELI MALDIVI

( Maldivi aranzmani 2020 ) 


 

Kuredu Island Resort & Sangu Water Villas
Kuredu Island Resort & Sangu Water Villas

Maldivi - Lhaviyani (Faadhippolhu) Atoll
puni pansion, 7 Noći
Cena po osobi
Kuramathi Island Resort
Kuramathi Island Resort

Maldivi - Rasdhoo (Nord Ari) Atoll
puni pansion, 7 Noći
Cena po osobi
Meeru Island Resort
Meeru Island Resort

Maldivi - Kaafu (Nord Male) Atoll
puni pansion, 7 Noći
Cena po osobi
Six Senses Laamu
Six Senses Laamu

Maldivi - Laamu (Haddhunmathi) Atoll
doručak , 7 Noći
Cena po osobi
Vilamendhoo Island Resort
Vilamendhoo Island Resort

Maldivi - Alif Dhaal (Süd Ari) Atoll
puni pansion, 7 Noći
Cena po osobi
Paradise Island Resort & Spa
Paradise Island Resort & Spa

Maldivi - Kaafu (Nord Male) Atoll
all inclusive, 7 Noći
Cena po osobi
Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa
Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa

Maldivi - Kaafu (Nord Male) Atoll
Cena po osobi
Coco Palm Dhuni Kolhu Resort & Spa
Coco Palm Dhuni Kolhu Resort & Spa

Maldivi - Baa (Süd Maalhosmadulu) Atoll
all inclusive, 6 Noći
Cena po osobi
Hotel RIU Atoll
Hotel RIU Atoll

Maldivi - Dhaalu (Süd Nilandhe) Atoll
all inclusive, 6 Noći
Cena po osobi

 


 

KOLIKO TRAJE LET DO MALDIVA  
Ukoliko putujete na Maldive, u zavisnosti od izbora avio kompanije presedaćete u jednom od gradova:Doha, Istanbul ili npr. Abu Dabi.  Let to Dohe traje oko pet sati uz par sati čekanja na aerodromu.  Potom vas čeka još pet sati do Maldiva.
 

Transfer- Međunarodni aerodrom-Velana  je smešten na susednom ostrvu Hulhule. Od aerodroma je organizovan transfer do vašeg hotela i transfer je uvek uključen u cenu izabranog smeštaja.
U zavisnosti od izabranog hotela, transfer se obavlja: hidroav
ionom, brzim brodom ili u kombinaciji lokalnog leta sa brodom. 
 

Treba imati na umu da se svi transferi obavjaju do 17:00 h , te ukoliko dolazite u večernjim časovima, poželjno je rezervisati hotel u neposrednoj blizini aerodroma. 

 

 


Odmor na Maldivima sa decom

Odmor vam je preko potreban i već duže vreme planirate da ga provedete na Maldivima ..
Međutim, u dilemi ste jer niste sigurni da li su Maldivi zapravo dobar izbor ukoliko na putovanje povedete i decu. Nije jednostavno ostaviti decu kod baka i deka dok vi uživate na rajskom odmoru.

Zapravo Maldivi su zaista destinacija koja je upravo idelna ukoliko planirate porodičan odmor.
Veliki broj hotela se  trudi da prilagodi svoj sadržaj najmlađim gostima od interesantnih igraonica sa mnoštvom tobogana preko  animacije do dečijeg menija.  

 

 Za nešto stariju decu (od 8 godina starosti),  posebno na većim ostrvima,  postoji širok spektar vodenih sportova.
U poslednje vreme, vidljivi su napori da se poboljša ponuda za mališane. Kako deca brzo pronalaze prijatelje i ne mare za jezičke barijere, svakako će uživati u igri na plaži i u vodi.Neki od Hotela na Maldivima koji su idealni  za boravak sa decom su a koji ujedno imaju sve sadržaje prilagođene najmlađima su :

Kandima Maldives ☆☆☆☆☆ Ocena: 75 %

Kuredu Island Resort & Sangu Water Villas ☆☆☆☆Ocena: 98%

Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa ☆☆☆☆☆ Ocena: 75 %

 


 

Koji tip usluge izabrati ?

Obzirom da je vanpansionska potrošnja na Maldivima prilično skupa, uvek se preporučuje da birate bar uslugu polupansiona. Ukoliko se odlučite za All Inclusive troškove ćete gotovo izbeći u potpunosti.U većini  resortova vrhunski evropski kuvari mogu razmaziti goste u potpunosti svojim specijalitetima.

U hotelima se uglavnom služi internacionalna kuhinja. Doručak se obično nudi u obliku bogatog švedskog stola:  Ručak i večera se uglavnom služe kao švedski sto odnosno a la carte u zavisnosti od izbora samog hotela. 

Piće na  Maldivima Naravno voda- uglavnom se uvozi sa Šri Lanke. Alkoholna pića su, zabranjena, mada se mogu kupiti ali po prilično visokim cenama. Vino je dosta skupo, a izbor je neverovatan, posebno na ostrvima visoke kategorije. Na primer, hotelsko ostrvo Soneva Fushi ima sopstveni vinski podrum ukopan u koralni greben, koji čak nabavlja vrhunska vina iz Francuske. Svako hotelsko ostrvo ima bar jedan bar, u kojem služe sve međunarodno poznate koktele i duge napitke. Bezalkoholna pića kao što su Coca Cola, Sprite i tonik dostupna su u limenkama ili bocama. Nacionalno piće je čaj (Sai).

Napojnica: tip od 5-10 US $ je prikladan za sedmični boravak, za konobara u restoranu kao i za bell boy-a.  Uz dobru uslugu, veći iznos je uvek dobrodošao.
☼ PRIRODA I OKOLINA U MALDIVIMA ☼

Zaštita životne sredine je i dalje jedan od najvažnijih ciljeva na  Maldivima.  Da bi zaštitili i očuvali jedinstvenu prirodu Maldiva , postavljeno je ukupno 25 rezervata prirode. . „Eko centar“ na ostrvu Kuramathi takođe vodi kampanje za očuvanje jedinstvenog grebenskog pejzaža putem podizanja svesti.


ATOLI NA MALDIVIMA  

 1. Ari
  Atoll zapadno od  Male Atoll,  Ari Atoll - netaknuta priroda i prelepe peščane plaže na Maldivima. 
 2. Baa Atoll
   atoll, je otvoren za turiste pre par godina , pogodan je za ljubitelje ronjenja. 
 3. Huvadhoo Atoll
  Južna ostrva na Maldivima dele se na  Gaafu Dhaalu Atoll i the Gaafu Alifu Atoll.
 4. Lhaviyani Atoll
  Na 140 km severno od glavnog ostrva  Male .
 5. North MaleAtol Zajedno sa glavnim ostrvom Male, teatol formira geografski centar Maldiva. U jednoj od najmanjih prestonica na svetu, život Maldivaca možete doživeti izbliza. Međunarodni aerodrom se nalazi severno od Male, oko 1 km udaljen od ostrva Hulule.
 6. South Male AtollAtol sa prelepim naseljenim i nenaseljenim ostrvima odvojen je od severnog muškog atola kanalom, širine oko 4 km.
 7. Rasdhoo Atoll Od atola Ari na severoistoku, oko 8 km udaljen je ovaj mali atol.
 8. Haa Alifu Atoll Najsevernija atola na Maldivima udaljena je oko 280 km od Male.

   

Religija: Islam

Valuta: Maldivska rufija (od septembra 2018: 1 Euro = oko 17.99 MVR)

Vremenska zona: CET + 4h

Pasoš & visa: Obavezni, viza se dobija na aerodromu.


Male- glavni grad

Male, prestonica Republike Maldiva, pripada takozvanom atolu Kaafu i zahvata celu površinu istoimenog ostrva na kojem je smešten.

 

Većina turista zbog brzo organizovanog prevoza do svog smeštaja i ne stigne da vidi i upozna malo bolje  ovaj grad. Ali ukoliko imate par slobodnih sati obavezno iskoristite priliku da posetite Narodni muzej i ostale kulturne znamenitosti, prošetate uskim ulicama i glavnim trgom, šopingujete u njihovim bazarima ili jednoj od najvećih ribljih pijaca…Sve ovo će vam biti zanimljivije i slađe uz sočne ukuse njihovog specijaliteta od kokosa i suve banane koje možete kupiti u mnogobrojnim poslastičarnicama.Takođe, postoje razni izleti iz vašeg hotela do Malea koji se uglavnom organizuju u ranijim jutarnjim časovima. Mada, za detaljnije i tačnije informacije se možete svakodnevno raspitati na recepciji. Do željena lokacije se najčešće dolazi gliserima, pa ovo može biti odlična avantura, ali i način da što bolje upotpunite svoj boravak u ovoj egzotičnoj zemlji.


 

Coral & Co

Posebno popularan je Crni koral koje je i zaštićen. Takođe, zaštićeni su i glavata kornjača i morski psi čiji ulov je u principu zabranjen. Ipak, postoje prodavnice u kojima se kao ukrasni predmeti nude komadi ajkule. Poseta glavnom gradu, Male, takođe je dobar način za kupovinu suvenira, a postoji i mnogo prodavnica u blizini Grand Friday džamije, koje nude ronilačku opremu i kupaće kostime od različitih tekstila.

 

Radno vreme

Petak je za muslimane kao praznik. Gotovo sve miruje, vlasti i druge državne institucije su zatvorene. Takođe, tokom posta Ramazana, radno vreme je ograničeno. Prodavnice u Maleu: ponedeljak-četvrtak 08-21h, petkom zatvoreno do oko 14h; Banke: ponedeljak-četvrtak  08 – 13:30h; lokalna uprava: ponedeljak-četvrtak 07-13.30h.