Loading...

Maldivi aranzmani, putovanje - TOP hoteli 2020/21, cene, iskustva

Maldivi TOP sezona

Kada se putuje na Maldive?

 

Maldive odlikuje tropska klima, kao i konstantna temperatura od oko 30 stepeni tokom cele godine. Najbolje vreme za putovanje na Maldive je od novembra do aprila. Međutim, od maja do oktobra su pljuskovi češći i znatno duži zbog vlažnog monsuna. U ovom periodu su cene hotela, a i aranžmani agencija koje u svojoj ponudi imaju putovanje na Maldive, dosta jeftiniji.

Klima na Maldivima: tropska sa relativno visokom vlažnošću, severoistočni monsun od novembra do marta, jugozapadni monsun od juna do kraja avgusta, prosečna minimalna temperatura 25,5°C, prosečna maksimalna temperatura 30,4°C. Sezona na Maldivima: januar, februar, mart, april, jul, avgust, novembar, decembar.

 

Lokacija: Indijski okean, jugozapadno od Indije. Sastoji se od pojedinačnih arhipelaga (atola) sa ukupno oko 1.190 ostrva, od koji je 200 ostrva naseljeno lokalnim stanovništvom.


Preporuka hotela na Maldivima

(Maldivi aranžmani 2020/2021) 

» Naša ponuda za Maldive 


Luksuzni hoteli  ☆☆☆☆☆☆

Maldivi

Maldivi se smatraju izuzetno ekskluzivnom destinacijom kojoj ne uspevaju da odole ni najzahtevniji turisti.

Beli besak, kristalno čisto tirkizno more, privatnost, besprekorno dizajnirani luksuzni hoteli i vrhunska gastronomija samo su neke od prednosti kojima se ponose resortovi na Maldivima. Zbog toga su često izbor honeymoon-ersa, poznatih ličnosti i poštovaoca dobrog stila i luksuza.

Za savršen odmor na plaži, svi luksuzni resortovi na Maldivima će ispuniti Vaša očekivanja i učiniti letovanje nezaboravnim.

» Pogledajte TOP luksuzne hotele na Maldivima


 

Porodični hoteli

Maldivi

Zapravo, Maldivi su destinacija koja je upravo idelna ukoliko planirate porodičan odmor. Osnovni 'zadatak' je da pažljivo izaberete hotel koji će odgovarati potrebama Vaše porodice. 

Veliki broj hotela se trudi da prilagodi svoj sadržaj najmlađim gostima od interesantnih igraonica sa mnoštvom tobogana preko animacije do dečijeg menija.  

Neki od hotela na Maldivima, koji su idealni za boravak sa decom, a koji ujedno imaju sve sadržaje prilagođene najmlađima.

» Pogledajte predloge porodičnih hotela na Maldivima


 

Honeymoon hoteli

Maldivi

Maldivi su definitivno br. 1 honeymoon destinacijaHoteli su uvek spremni da iznenade mladence raznim pogodnostima.

Nemojte se iznenaditi ukoliko Vas na licu mesta iznenade neočekivanim upgrade-om i omoguće Vam boravak u luksuznom bungalowu na plaži ili to može da bude Overwather Bungalow...

Osim toga, na Maldivima možete napraviti i venčanje iz snova, upravo onako...filmski. Međutim, ceremonije venčanja na Maldivima su simbolične i nisu priznate. 

» Pogledajte predloge honeymoon hotela na Maldivima

 

NAJTRAŽENIJI HOTELI MALDIVI

(Maldivi aranžmani 2020) 


 

Kuredu Island Resort & Sangu Water Villas
Kuredu Island Resort & Sangu Water Villas

Maldivi - Lhaviyani (Faadhippolhu) Atoll
puni pansion, 7 Noći
Cena po osobi
Kuramathi Island Resort
Kuramathi Island Resort

Maldivi - Rasdhoo (Nord Ari) Atoll
puni pansion, 7 Noći
Cena po osobi
Meeru Island Resort
Meeru Island Resort

Maldivi - Kaafu (Nord Male) Atoll
puni pansion, 7 Noći
Cena po osobi
Six Senses Laamu
Six Senses Laamu

Maldivi - Laamu (Haddhunmathi) Atoll
polupansion, 7 Noći
Cena po osobi
Vilamendhoo Island Resort
Vilamendhoo Island Resort

Maldivi - Alif Dhaal (Süd Ari) Atoll
puni pansion, 7 Noći
Cena po osobi
Paradise Island Resort & Spa
Paradise Island Resort & Spa

Maldivi - Kaafu (Nord Male) Atoll
puni pansion, 7 Noći
Cena po osobi
Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa
Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa

Maldivi - Kaafu (Nord Male) Atoll
doručak , 6 Noći
Cena po osobi
Coco Palm Dhuni Kolhu Resort & Spa
Coco Palm Dhuni Kolhu Resort & Spa

Maldivi - Baa (Süd Maalhosmadulu) Atoll
all inclusive, 6 Noći
Cena po osobi
Hotel RIU Atoll
Hotel RIU Atoll

Maldivi - Dhaalu (Süd Nilandhe) Atoll
all inclusive, 6 Noći
Cena po osobi

 


 

Koliko traje let do Maldiva?

  
Ukoliko putujete na Maldive, u zavisnosti od izbora avio kompanije presedaćete u jednom od gradova: Doha, Istanbul ili npr. Abu Dabi. Let do Dohe traje oko pet sati uz par sati čekanja na aerodromu. Nakon toga Vas čeka još pet sati do Maldiva. Cene letova mogu u većoj meri varirati u zavisnosti od avio kompanije i perioda putovanja. 

Transfer: Na aerodrom Velana (Male) sleću svi internacionalni letovi iz Evrope, pa se odatle dalje vrši transfer do izabranog hotela. Na Maldivima ima još 10 lokalnih aerodroma i ukoliko je Vaš hotel dosta udaljen od Malea, verovatno je da ćete leteti posebnim avionom na neki od njih, pa odatle brodom do svoje destinacije.

Međunarodni aerodrom - Velana je smešten na ostrvu Hulhule. Od aerodroma je organizovan transfer do Vašeg hotela i transfer je uvek uključen u cenu izabranog smeštaja. U zavisnosti od izabranog hotela, transfer se obavlja: hidroavionom, brzim brodom ili u kombinaciji lokalnog leta sa brodom. 

Treba imati na umu da se svi transferi obavjaju do 17h pa je, ukoliko dolazite u večernjim časovima, poželjno rezervisati hotel u neposrednoj blizini aerodroma. 


 

Odmor na Maldivima sa decom


Odmor Vam je preko potreban i već duže vreme planirate da ga provedete na Maldivima.
Međutim, u dilemi ste jer niste sigurni da li su Maldivi zapravo dobar izbor ukoliko na putovanje povedete i decu. Nije jednostavno ostaviti decu kod baka i deka dok vi uživate na rajskom odmoru.

Zapravo Maldivi su zaista destinacija koja je upravo idealna ukoliko planirate porodični odmor.
Veliki broj hotela se trudi da prilagodi svoj sadržaj najmlađim gostima od interesantnih igraonica sa mnoštvom tobogana preko animacije do dečijeg menija. 

Za nešto stariju decu (od 8 godina starosti), posebno na većim ostrvima, postoji širok spektar vodenih sportova.
U poslednje vreme, vidljivi su napori da se poboljša ponuda za mališane. Kako deca brzo pronalaze prijatelje i ne mare za jezičke barijere, svakako će uživati u igri na plaži i u vodi.


 

Koji tip usluge izabrati?

Turizam na Maldivima je koncipiran tako da je svako ostrvo jedan resort, tj. odmaralište samo za sebe, što pruža gostima pravi užitak posebnosti i izuzetno mirnog i tihog odmora.

Obzirom da su cene vanpansionskog boravka na Maldivima prilično visoke, uvek se preporučuje da birate bar uslugu polupansiona. Ukoliko se odlučite za All Inclusive uslugu, troškove ćete gotovo izbeći u potpunosti. U većini resortova vrhunski evropski kuvari mogu razmaziti goste u potpunosti svojim specijalitetima.

U hotelima se uglavnom služi internacionalna kuhinja. Doručak se obično nudi u obliku bogatog švedskog stola. Ručak i večera se uglavnom služe kao švedski sto odnosno a la carte u zavisnosti od izbora samog hotela. 

Piće na Maldivimavoda - uglavnom se uvozi sa Šri Lanke (cena flašice oko 2$). Alkoholna pića su, zabranjena, mada se mogu kupiti ali su njihove cene prilično visoke. Vino je dosta skupo cena od 30$, pa naviše), a izbor je neverovatan, posebno na ostrvima visoke kategorije. Na primer, hotelsko ostrvo Soneva Fushi ima sopstveni vinski podrum ukopan u koralni greben, koji čak nabavlja vrhunska vina iz Francuske. Svako hotelsko ostrvo ima bar jedan bar, u kojem služe sve međunarodno poznate koktele i duge napitke. Bezalkoholna pića kao što su Coca Cola, Sprite i tonik dostupna su u limenkama ili bocama (cena od 5-10$). Nacionalno piće je čaj (Sai).

Napojnica: novčanica od 5-10 US $ je prikladan za sedmični boravak, za konobara u restoranu kao i za bell boy-a. Uz dobru uslugu, veći iznos je uvek dobrodošao.


Priroda i okolina na Maldivima

 

Zaštita životne sredine je i dalje jedan od najvažnijih ciljeva na Maldivima. Da bi zaštitili i očuvali jedinstvenu prirodu Maldiva, postavljeno je ukupno 25 rezervata prirode. „Eko centar“ na ostrvu Kuramathi takođe vodi kampanje za očuvanje jedinstvenog grebenskog pejzaža putem podizanja svesti.


ATOLLI NA MALDIVIMA

 

  1. Ari Atoll zapadno od Male Atoll, Ari Atoll - netaknuta priroda i prelepe peščane plaže na Maldivima. 
  2. Baa Atoll je otvoren za turiste pre par godina, pogodan je za ljubitelje ronjenja. 
  3. Huvadhoo Atoll Južna ostrva na Maldivima dele se na Gaafu Dhaalu Atoll i the Gaafu Alifu Atoll.
  4. Lhaviyani Atoll Na 140 km severno od glavnog ostrva Male.
  5. North Male Atol Zajedno sa glavnim ostrvom Male, formira geografski centar Maldiva. U jednoj od najmanjih prestonica na svetu, život Maldivaca možete doživeti izbliza. Međunarodni aerodrom se nalazi severno od Male, oko 1 km udaljen od ostrva Hulule.
  6. South Male Atoll sa prelepim naseljenim i nenaseljenim ostrvima odvojen je od severnog muškog atola kanalom, širine oko 4 km.
  7. Rasdhoo Atoll Od atola Ari na severoistoku, oko 8 km udaljen je ovaj mali atol.
  8. Haa Alifu Atoll Najseverniji atol na Maldivima udaljen je oko 280 km od Male-a.

 


Religija: Islam

Valuta: Maldivska rufija (od septembra 2018: 1 Euro = oko 17.99 MVR)

Vremenska zona: CET + 4h

Pasoš & viza: Pasoš i viza su obavezni, a viza se dobija na aerodromu.


Male, prestonica Republike Maldiva, pripada takozvanom atolu Kaafu i zahvata celu površinu istoimenog ostrva na kojem je smešten.

Većina turista zbog brzo organizovanog prevoza do svog smeštaja i ne stigne da vidi i upozna malo bolje ovaj grad. Ali ukoliko imate par slobodnih sati obavezno iskoristite priliku da posetite Narodni muzej i ostale kulturne znamenitosti, prošetate uskim ulicama i glavnim trgom, šopingujete u njihovim bazarima ili jednoj od najvećih ribljih pijaca…Sve ovo će Vam biti zanimljivije i slađe uz sočne ukuse njihovog specijaliteta od kokosa i suve banane koje možete kupiti u mnogobrojnim poslastičarnicama. Takođe, postoje razni izleti iz Vašeg hotela do Malea koji se uglavnom organizuju u ranijim jutarnjim satima. Mada, za detaljnije i tačnije informacije se možete svakodnevno raspitati na recepciji. Do željene lokacije se najčešće dolazi gliserima, pa ovo može biti odlična avantura, ali i način da što bolje upotpunite svoj boravak u ovoj egzotičnoj zemlji.


Coral & Co

Posebno popularan je Crni koral koje je i zaštićen. Takođe, zaštićeni su i glavata kornjača i ajkule čiji ulov je u principu zabranjen. Ipak, postoje prodavnice u kojima se kao ukrasni predmeti nude komadi ajkule. Poseta glavnom gradu, Male, takođe je dobar način za kupovinu suvenira, a postoji i mnogo prodavnica u blizini Grand Friday džamije, koje nude ronilačku opremu i kupaće kostime od različitih tekstila.


Radno vreme

Petak je za muslimane kao praznik. Gotovo sve miruje, vlasti i druge državne institucije su zatvorene. Takođe, tokom posta Ramazana, radno vreme je ograničeno. Prodavnice u Maleu: ponedeljak-četvrtak 08-21h, petkom zatvoreno do oko 14h; Banke: ponedeljak-četvrtak  08–13h; lokalna uprava: ponedeljak-četvrtak 07-13.30h.


Dopao Vam se tekst ? Povezani tekstovi:

 

Porodični hoteli na Maldivima

Luksuzni hoteli na  Maldivima

Maldivi Cene

Kalendar putovanja Maldivi