Loading...

Juzna Afrika putovanje

U Južnoj Africi vas očekuje nezaboravna avantura.  Kombinacija belih peščanih plaža, savana, prelepih planina, vinograda i multikulturnih gradova. Za mnoge turiste divljina Južne Afrike i safari parkovi su glavni razlog posete. Ali svakako prirodne lepote nisu jedina atrakcija ove destinacije. Kroz obilazak Cape Towna i znamenitosti Johanesburga upoznajte bogatu istoriju i kulturu zemlje.

Na obali zaliva Table smešten je najnaseljeniji i treći po veličini grad Afrike, Cape Town. Izuzetna lepota ga čini najromantičnijim i najposećenijim gradom ove zemlje. Poznat je po odličnom položaju, sofisticiranoj luci sa brojnim restoranima i prodavnicama, botaničkoj regiji Cape, planini Table koja deli grad na različite zone. Zbog arhitekture i urbane strukture nosilac je i titula kao što su svetska prestonica dizajna i najbolja turistička destinacija. U centru se nalaze najvažnija mesta koja trebate posetiti - galerije, muzeji i impresivne ulice.

Dalje u unutrašnjosti se nalazi Johannesburg, najveći i najbogatiji grad Južnoafričke Republike. Idealna je destinacija za ljubitelje istorije. U njemu možete posetiti Muzej Afrike kao i nekadašnju kuću Mandele. Kako je jedna od najvećih svetskih metropola, bićete oduševljeni arhitektonskim stilom. U okolini su brojni parkovi i oaze koje možete istražiti tokom izleta. Na jugu grada se nalazi rudnik zlata Gold Reef City otvoren za turističke posete.

Južna Afrika je pravi raj za ljubitelje divljine i prirode. Na jednoj strani možete posmatrati ogromne kitove dok preskaču talase a potom se prepustiti safari iskustvu. Uživajte u netaknutim prirodnim lepotama zemlje i različitim vrstama divljih životinja. Istočno od Johannesburga nalazi se Kruger, jedan od najvećih nacionalnih parkova. Južna Afrika je dom pravih čuda prirode kao što su kanjon reke Blyde (treći po veličini u svetu), vrtoglavi vrhovi i doline planine Drakensberg i moćna pustinja Kalahari. Na zapadnoj obali je koridor Garden Route čiji pejzaž će vas oduševiti.


 

Preporuka hotela Južna Afrika


Lagoon Beach Hotel & Spa ☆☆☆☆

Placeholder free icon Cape Town i okolina, Južna Afrika

Ocena: 85 %

Uživajte u pogledu na planinu Table i ostrvo Robben. Hotel ima direktan pristup plaži. Možete se opustiti pored velikog bazena ili u Spa centru. Hotel se nalazi na 3 km od Milnerton Golf kluba. Udaljen je od aerodroma u Cape Town-u oko 21 km.


 


Saxon Boutique Hotel, Villas & Spa ☆☆☆☆☆

Placeholder free icon Gauteng (Johannesburg), Južna Afrika

Ocena: 83 %

Moderan i elegantan hotel. Gosti mogu uživati u mirnoj atmosferi i kulinarskim specijalitetima. Hotel je smešten usred 10 hektara prelepe bašte. Okružen je prirodom, u neposrednoj blizini grada.  Udaljenost do aerodroma Johannesburg je oko 40 km.


 


President Hotel ☆☆☆☆

Placeholder free icon Kejptaun i okolina, Južna Afrika

Ocena: 87 %

Hotel je smešten na prelepom delu obale, u zalivu Bantry Bay. Promenada je na 50 m, plaža Clifton na oko 3 km. Centar grada Cape Town je na 6 km, a planina Table na 11 km. Udaljenost od aerodroma je oko 26 km. Hotel je odlična polazna tačka za istraživanje okoline i znamenitosti.


 

Kada je najbolje vreme za Južnu Afriku?

 

Period od decembra do aprila se smatra visokom sezonom, i temperature se kreću preko 20 °C. Niska sezona traje od juna do septembra, kada možete očekivati kratkotrajne grmljavine i neznatno hladnije temperature.