Loading...

Bali Letovanje

Krenite na uzbudljivo putovanje i uverite se zašto je Bali najlepše ostrvo Indonezije. Očekuju vas predivni pejzaži, plaže, vulkani i netaknute džungle. Ostrvo je dom drevne kulture koja je poznata po svom toplom gostoprimstvu, egzotičnim palatama i hramovima. Pored toga, ima i uzbudljivu kulinarsku scenu koja se neprestano menja. Možete uživati u svežoj morskoj hrani, vegetarijanskim i organskim obrocima, kao i tradicionalnim kulinarskim specijalitetima.

Danas je Bali veoma popularna destinacija sa brojnim hotelima i letovalištima. Lokalno stanovništvo uglavnom živi od turizma jer ga posete milioni turista godišnje. Poznat je i po veoma razvijenoj umetnosti, uključujući tradicionalni i moderni ples, slikarstvo, obradu kože, metala kao i muziku. Ovde se svake godine održava međunarodni filmski festival.

Bali pruža mogućnost za raznovrsne aktivnosti na vodi. Smešten u Indijskom okeanu, predstavlja raj za ronioce kako zbog prijatne temperature mora, tako i zbog zanimljivog podvodnog sveta. Tradicionalni sport surfovanje je svakako pomogao razvoju turizma na ostrvu. Počeo je duž južne obale gde su mirniji talasi i odlične plaže. Izbor plaža je raznolik, od belih peščanih na jugu kao što su Kuta, Nusa Dua i Sanur, skrivenih uvala, do onih sa crnim peskom na severnoj i zapadnoj strani ostrva. Jug je je posebno interesantan mladencima zbog najlepših plaža. Samim tim je i najposećeniji.

Bujna pirinčana polja, vulkanski pejzaži i hramovi se svakako moraju naći na listi “ MUST SEE “.

✓ Posetite Ubud i upoznajte lokalce na šarenim pijacama. Art Market je jedna od najvećih znamenitosti ovog mesta. Možete videti bezbroj malih prodavnica koje vode domaći prodavci gde se nudi širok asortiman stvari kao što su prelepi svileni šalovi, ručne tkanine, statue itd.

✓ Severno od Ubuda se nalazi selo Tegallalang gde vas očekuju poznata pirinčana polja koja pružaju najbolji pogled na ostrvu.

✓ Obiđite i dva najpopularnija hrama. Pura Besakih je najveći hram na Baliju smešten na jugozapadnoj padini planine Agung - najviši vrh Balija. Najveći je hram ostrva i sastoji se od 18 odvojenih svetišta koji pripadaju različitim kastama. Ovde se svake godine održava najmanje 70 ceremonija i verskih proslava. Najbolje je posetiti hram tokom jutra ili večeri, kada su gužve manje. Drugi je ključni morski hram Pura Tanah Lot, smešten na vrhu stene i okružen talasima otvorenog mora. Tokom dana  je hram okružen samo plavim okeanom i nebom, ali je prizor svakako najimpresivniji tokom zalaska sunca.

✓ Bali je pravo mesto ako želite da se opustite uz jogu i meditaciju. S' razlogom se turisti vraćaju ovoj destinaciji i tvrde da pravi duhovni mir možete doživeti samo na ovom ostrvu.


 

Highlights hoteli Bali


Samabe Bali Suites & Villas ☆☆☆☆☆

Placeholder free icon Bali, Indonezija

Ocena: 97 %

Smešten u mirnoj prirodi, hotel nudi mogućnost za miran odmor ali i određene aktivnosti.Nalazi se na južnom delu Balija direkno na lepoj, peščanoj plaži. 17 km je udaljen od aerodroma Ngurah Rai (30 min). Peščana plaža "Sawangan" je dužine oko 300 m i ima privatni hotelski deo.


 


The Laguna, a Luxury Collection Resort & Spa ☆☆☆☆☆

Placeholder free icon Bali, Indonezija

Ocena: 90 %

Hotel sa odličnom uslugom je smešten usred prelepog, tropskog vrta. Samo promenada ga odvaja od fine, peščane plaže Nusa Dua. Besplatan bus svakog dana nekoliko puta vozi do tržnog centra "Bali Collection". Aerodrom Ngurah Rai je na 12 km udaljenosti.


              


Grand Hyatt Bali ☆☆☆☆☆

Placeholder free icon Bali, Indonezija

Ocena: 85 %

Ovaj luksuzni kompleks je smešten u mestu Nusa Dua. Ima prelepe lagune i bašte. Gostima je na raspolaganju 5 restorana gde možete uživati u kulinarskim specijalitetima. Nalazi se direktno na dugoj, peščanoj plaži. Međudarodni aerodrom Ngurah Rai je udaljen oko 13 km.


 

Kada je najbolje vreme za Bali?

 

Idealno vreme za putovanje na Bali je tokom suve sezone koja traje od maja do oktobra. Tokom kišne sezone, od novembra do marta, mogu se očekivati učestali pljuskovi. Obilnije padavine su moguće u Ubudu. Prosečna temperature varira od 25 do 27 °C. Bali je svakako idealna destinacija za odmor na plaži tokom cele godine zahvaljujući temperaturi vode koja se kreće između 25 i 30 °C.