+381/11 41 14 000

, Brankova 32
Top
 

Zakintos

Zakintos

Cvet lavande i ostrvo dobrog provoda

Poznat svetu kao cvet lavande kako su ga zvali Mlečani- njegov romantični sadržaj nadahnuo je pesnike poput Solomosa, Kalvosa i drugih. Zakintos je u svakom pogledu raj za turiste. Najveća prednost ovog grčkog ostrva je ujedno i njegova “mana” – veliki broj mladih. Međutim, kada jednom izađete iz regija dugačkih peščanih plaža i krenite u istraživanje ostatka ostrva, naićićete na prostrane šume i tradicionalna ruralna sela.

 

 

Jedno od najatraktivnijih mesta i zaštitni znak ostrva je plaža Navagio. Dobila je ime po olupini broda (Navagio) koji je udario u stenu 1982. godine. Na ovu plažu se može doći brodom ili helikopterom. Mesto je izuzetno privlačno ljubiteljima fotografije. To je jedna od najpoznatijih svetskih plaža i smeštena je na severozapadu Zakintosa.

 

 

 

Porto Limnionas je godinama u TOP 3 plaže koje biraju turisti iz celog sveta. Ova plaža na Zakintosu je drugačija i posebna, skrivena i divlja, nema pesak, nema čak ni šljunak, ima samo stene i predivno kristalno čisto more.

Gerakas je dugačka peščana plaža čiji je poslednji deo zatvoren za kupanje, jer je u potpunosti sačinjen od gline. Ova plaža je najpoznatija kao mesto na kom svoja jaja tokom leta polaže ugrožena vrsta kornjača Caretta-Caretta.

Banana beach je takođe popularna jer su na njoj zastupljeni vodeni sportovi. Podjednako posećene su i plaže Kalamaki, plaže Agios Nikolaos -a, Dafni, Porto Zoro.

Preporuka hotela na Zakintosu

 

TUI SENSIMAR Caravel Resort and Spa 5* – Planos

 

Odlična lokacija, na samom moru i na blago nagnutoj peščanoj plaži. Živahni gradić Planos sa barovima, restoranima i prodavnicama je udaljen oko 1 km. Grad Zakintos je na 6 km udaljenosti. Vreme transfera je 45 min.

 

 

 

Lesante Luxury Hotel Spa 5* – Planos

 

Luksuzni hotel nudi jedinstveno iskustvo, od elegantno uređenih soba, od besprekorne usluge i prelepog spa centra. Nalazi se na 100 m od blago nagnute peščano/šljunkovite plaže. Autobusko stajalište je na 500 m, a grad Zakintos je udaljen 5 km. Vreme transfera je oko 45 min.

 

 

 

Lesante Blu Exclusive Beach Resort 5* – Tragaki

 

Izgrađen 2017. godine, jedan je od vodećih hotela u svetu. Besprekorna usluga, privatni bazeni, najmoderniji apartmani pružaju nezaboravno iskustvo. Nalazi se 7 km od grada Zakintosa. Najbliži aerodrom je međunarodni aerodrom Zakintos, udaljen 9 km. Vreme transfera je oko 40 min.

 

 

 

 

 


 • Included
  Zakintos
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast