Top
 

Zanzibar ✈

Zanzibar ✈

Odmor na Zanzibaru je pravi blagoslov. Uživajte u prizoru najviše planine Afrike, istražite divljinu i opustite se na fantastičnom Zanzibaru.

Najviša planina Afrike, Kilimandžaro, nalazi se u severoistočnoj Tanzaniji. Ovaj čarobni vrh privlači planinare i avanturiste iz celog sveta. Vulkanskog je porekla i najviša tačka je Uhuru.

Jedna od glavnih atrakcija je nacionalni park Serengeti smešten na severu Tanzanije. Samo njegovo ime znači beskrajna ravnica, i obuhvata oko 15.000 km² travnatih površina, savana i šumskih predela. Oduševiće vas životinje na koje ćete naići: lavovi, slonovi, žirafe, zebre, ptice. Jedno od najlepših iskustava koje možete imati je jutarnja vožnja balonom.

Iznenađenja se ne završavaju na kopnu. Sledeće je Zanzibarski arhipelag sa istoimenim, glavnim ostrvom. Očekuju vas bele plaže, smaragdne šume i bistra voda Indijskog okeana prepuna kornjača i delfina. Ostrvo je nekada bilo centar drevnih trgovačkih puteva, pa se u njemu oseća uticaj Afrike i Arabije. Najbolja islustracija je stari Kameni grad. Osim toga, šetnjom kroz lokalne bazare shvatićete zašto je Zanzibar dobio nadimak ostrvo začina. Zahvaljujući besprekornim peščanim plažama i nedostatku gužve, ostala ostrva arhipelaga takođe nude priliku da doživite egzotičan i luksuzan odmor.

Na severoistočnoj obali Zanzibara smešteno je malo i autentično selo Kiwengwa, sa belim peščanim plažama i brojnim luksuznim hotelima. Idealna je destinacija za ronjenje, poznata po živopisnim grebenima i podvodnom svetu. Mesto Nungwi, čiji simbol su tradicionalni ribarski čamci, palme, odlični hoteli i  peščane plaže, nalazi se na samom severu. Poznato je po najstarijoj građevini na ostrvu – svetionik Ras Nungvi. Jedno od najstarijih sela je Jambiani sa predivnom plažom dugačkom par kilometara gde je najviše izražena plima i oseka. Uživajte u tirkiznoj vodi, palmama, suncu i prijatnoj atmosferi lokalnih restorana i hotela. Ukoliko ste umorni od gužve i buke, na istočnoj obali smešteno je izuzetno mirno selo Marumbi. Na samo pola sata udaljenosti, nalazi se nacionalni park Jozani Chwaka Bay – jedno od najvećih prirodnih znamenitosti Tanzanije.

 

✪Highlights hoteli Zanzibar✪

 

The Residence Zanzibar 5* – Kizimkazi 

 

Ovaj luksuzni hotel smešten je na mirnom jugu Zanzibara. Hotel se nalazi na prilično skrivenoj lokaciji, i idealan je za opuštajući odmor, daleko od gužve. Gosti imaju privatnost na privatnom bazenu, u prostranom dvorištu kao i na mirnoj plaži Hausen. Smešten je na beloj, peščanoj plaži okružen brojnim palmama.

 

 

 

Essque Zalu Zanzibar 5*  – Nungwi Peninsula

 

Nalazi se u prirodnoj uvali, na severoistočnoj obali Zanzibara. Ovaj boutique hotel je kombinacija tradicionalnog i modernog enterijera. Izuzetna je galerija od 450 m² na drugom nivou, gde talentovani umetnici izlažu svoja dela.

 

 

 

 

Diamonds La Gemma dell’ Est Zanzibar 5* – Nungwi Peninsula

 

Hotel se nalazi na severozapadnoj obali Zanzibara, na beloj peščanoj plaži. Centar mesta je udaljen 2km. Vreme transfera je oko 40 min.

 

 

 

 

Kada je najbolje vreme za odlazak na Zanzibar?

Suva sezona koja traje od  juna do oktobra je idealna za istraživanje divljine i safari. Na ostrvu temperatura ne varira previše, prosek je oko 30°C u tom periodu. Za ljubitalje vrelih letnjih dana savetuje se putovanje od decembra do februara kada je zapravo pravo zanzibarsko leto. Vlažnost je izražena tokom kišnih perioda u martu, aprilu i maju.

 


 • Included
  Zanzibar ✈
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast