Top
 

Šri Lanka

Šri Lanka

 

Od svetski poznatih plantaža čaja, do nacionalnih parkova idealnih za safari, Šri Lanka nudi mnogo više od samog odmora na plaži.

Smeštena jugoistočno od Indije, Šri Lanka predstavlja odličan uvod u ovaj deo sveta. Dovoljno razlike u kulturi čini je egzotičnim mestom. Hrana je odlična, engleski jezik je zastupljen a veličina ostrva vam omogućava da više aktivnosti uklopite u malo vremena.

Glavna turistička zona se proteže duž jugozapadne obale ostrva, od Negombo do Gale. Tu su predivne peščane plaže oivičene visokim plamama, kao i impresivne lagune. Odlični su uslovi za sportove na vodi kao što su veslanje i vožnja kajakom. Ostrvo obiluje tropskim šumama, impresivnim pejzažima i bogatom florom i faunom.

Istorija dugačka više od 2000 godina je ostavila trag, pa ostrvo nudi prilično raznolik sadržaj. U jednom trenutku možete ispijati tradicionalni napitak na plantaži čaja, a već u drugom obilaziti drevne gradove i tajanstvene hramove. Srešćete različite narode, jezike i religije i otkriti bogato budističko nasleđe.

Svakako, polazna tačka za obilazak je prestonica Kolombo. Moderan grad sa velikim izborom domaćih i internacionalnih restorana, tržnim centrima i luksuznim hotelima.

 

Highlights hoteli – Šri Lanka

 

Riu Sri Lanka 5* – Ahungalla

 

Novi i moderan hotel smešten direktno na plaži, sa prostranim bazenima i odličnim all inclusiv konceptom. Nalazi se na prekrasnoj, peščanoj plaži Ahungalla. Od centra mesta je udaljen 0,5 km, vreme transfera je oko 150 minuta.

 

 

 

 

Anantaya Resort & Spa Passikudah 5* – Passekudah

 

Hotel nudi odličnu hranu, prelepe sobe i fantastičan pogled – idealno za opuštajući odmor. Smešten je na samoj plaži, okružen prirodom i na mirnoj je lokaciji.  Međunarodni aerodrom Kolombo je udaljen oo 266 km.

 

 

 

 

Club Hotel Dolphin 4* – Waikkal

 

Hotel se nalazi na severozapadu ostrva, u blizini mesta Waikkal. Okružen je palmama i smešten na mirnoj, peščanoj plaži. Poznato odmaralište Negombo je udaljeno oko 15 min. vožnje. Vreme transfera je oko 40 min.

 

 

 

 

Najbolje vreme za odlazak na Šri Lanku

Temperature su prilično stabilne tokom cele godine. Duž obale, prosečna dnevna temperatura je preko 30 °C. Sezona monsuna je tokom leta, tako da su zimski meseci suvi i idealni za putovanje. Ukoliko planirate da posetite unutrašnjost ostrva i plantaže čaja, ponesite i topliju odeću jer veća nadmorska visina donosi i hladnije vreme.

 

 


 • Included
  Šri Lanka
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast