Top
 

Santorini

Santorini

Vulkansko ostrvo u Egejskom moru i najjužnije u ostrvskoj grupi Kiklade. Nekada mirno ostrvo oblika pravilne vulkanske kupe potpuno je razoreno erupcijom koja se desila oko 1500 godine p.n.e. Smatra  se da je to jedna od najjačih vulkanskih eksplozija ikada gde su posledice bile dalekosežne.

Fascinantno je to da je poslednja erupcija 1956. godine potpuno opustošila ostrvo, a danas ga poseti preko million turista godišnje!

Santorini danas karakterišu tamne stene, plavetnilo mora i očaravajuća belina kuća izgrađenih u tipično kikladskom stilu. To ga čini jednim od najslikovitijih, najpoznatijih i najposećenijih turističkih mesta u Grčkoj.

Kako toplo i suvo vreme vlada od aprila pa sve do oktobra, to je idealan period za potpuno uživanje u bajkovitom Santoriniju.

 

Kada je najbolje vreme za putovanje na Santorini?

Santorini, kao i većina grčkih ostrva, je tipična letnja destinacija – najbolje vreme za putovanje je od maja do oktobra. Tokom visoke sezone, u Julu i Avgustu mogu se desiti previsoke temperature, ali i previše turista.

Svakako, najlepše vreme da se poseti Santorini je april i maj, kada ostrvo još uvek miruje a temperature su umerene. Tokom zime, od novembra do marta ili za vreme Vaskrsa, mnogi hoteli na Santoriniju su zatvoreni.

 

 

 

Najpopularnija mesta i plaže na Santoriniju

 

Grad Fira: naziv je dobio po zaštitnici parova- Svetoj Irini (Santo Erini). Među meštanima poznato je i kao Fira ili Tira. Lavirint od stepenica vodiće vas kroz mesto prepuno impresivnih belih kuća i crkvica. Iz stare luke do vrha, možete se popeti stepenicama ( oko 600 stepenika ), na magarcima ili elektro automobilima. Ovde vas očekuje dobar shopping kao i mnoštvo restorana i barova gde možete uživati u prekrasnom pogledu.

Grad Oia: Ovde se uživa u spektakularnom zalasku sunca! I ne samo to! Autentična arhitektura Kikladskih ostrva sa lavirintima od stepenica, kućama pastelnih boja i crkvama sa prepoznatljivim plavim vrhovima. I sve to uz prekrasan pogled na Egejsko more!

 

Firostefani &Imerovigli: dva sela direktno iznad Egejskog mora. Bele kuće i grandiozan pogled mame turiste iz celog sveta.

Kamari& Perissa: ovde možete uživati u odmoru na plaži na Santoriniju. Dva resorta na istočnoj obali su autentična zbog crnog peska. Ovde se nalaze mnogobrojni hotelski kompleksi. Dok je u Perissi naduža plaža na ostrvu, u Kamari je najpopularnije šetalište sa mnoštvom prodavnica, barova i taverni.

Pyrgos: posebna ekskurzija je poseta Pyrgosu. Venecijanska tvrđava, crkve i tipička kikladska atmosfera uz fantastičan panoramski pogled.

 

✪ Holiday tips

Izlet- plovidba kalderom: jedrenje kroz ogroman, jedinstven vulkanski zaliv nudi najljepše utiske i najspektakularnije poglede na strme padine – iskustvo koje je posebno romantično u zalasku sunca!

 

Odmor za dvoje

Santorini je idealna destinacija za honeymooners-e ili za romantično putovanje sa vašim partnerom!

Izaberite neki od preporučenih hotela i uživajte u luksuzu!

 

Hotel Santo Miramare Resort 4* – Perissa

 

Moderan hotelski kompleks, sa mediterenaskim ambijentom i dobrom lokacijom. Idealan je za opušten odmor na plaži. Mesto je posebno popularno zbog prelepe, kilometrima dugačke plaže i opuštene atmosfere. Brojne taverne i barovi se nalaze na samoj plaži.

 

 

 

Honeymoon Villas Petra 4* – Imerovigli

 

Hotel koji oduzima dah! Ima spektakularnu poziciju, na crnoj vulkanskoj steni. Smešten visoko iznad mora, pruža neverovatan panoramski pogled. Prodavnice i taverne su u centru mesta na 200 m. Do Thire se može doći romantičnom stazom za 25 min, ili autobusom. Stajalište je na 200 m.

 

 

Iliovasilema 4* – Imerovigli

 

Kompleks na mirnoj lokaciji, namenjen gostima starijim od 14 godina. Zbog spektakularne poziciji – 360 m nadmorske visine, gosti uživaju u predivnom pogledu i zalasku sunca. Najlepša peščana staza Kiklade vodi od mesta Imerovigli do Fire (oko  km).

 

 

 

Porodično letovanje – Santorini

Porodice su dobrodošle. Ali bi trebalo da imate na umu da su sadržaji za decu limitirani, te vam preporučujemo da pogledate sledeće hotele

 

Hotel Veggera 4* – Perissa

 

Hotel koji već godinama ima stalne goste. Nudi komforne, individualno uređene sobe, na najboljoj lokaciji na plaži.  Odvojen je šetalištem od plaže. Udaljen je od Perise 300 m, a od Fire 12 km. Smešten je na promenadi uz plažu.

 

 

 

 

Aqua Blue 5* – Perissa

 

Hotel se nalazi na peščanoj plaži Perissa Beach. Fira je udaljena oko 15 km, a Alt-Thera 6 km. Na mirnoj je lokaciji, ali u blizini su restorani, prodavnice, zabavne atrakcije. Gosti mogu uživati u modernom lounge baru, kao i pored bazena i na plaži.

 

 

 

 

 

Dobro je znati pre nego se uputite na Santorini

 • Santorini je zaista pravi raj za fotografe. Prekrasni panoramski pogedi, bele kućice, crkve sa plavim krovovima, vetrenjače u kontarstu sa stenama – vaše fotografije će biti profesionalne u bilo koje doba dana.
 • Kako je ostrvo strmo, većinu vremena ćete provesti u pešačenju i neki delovi mogu biti vrlo iscrpljujući! Opet, spuštanje do mora može delovati da traje večnost, posebno tokom vrelih letnjih meseci.
 • Santorini je popularan i kao luka za kruzere. Samim tim, u popularnim mestima za dnevne posete Fira i Oia mogu vas očekivati gužve. Ukoliko imate mogućnost, uživajte u poseti Santoriniju u pred sezoni. Mnogo je mirnije i magičnije!
 • Santorini je vulkanski arhipelag sa tamnim peskom. Dobro bi bilo da sa sobom ponesete obuću za plažu zbog šljunka, a pored toga crni pesak se mnogo brže zagreje od svetlijeg. Takođe, ronilačka oprema je nešto što ne biste trebali da zaboravite da ponesete sa sobom!

 


 • Included
  Santorini
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast