+381/11 41 14 000

, Brankova 32
Top
 

Peloponez

Peloponez

 

Sa ostatkom Grčke je povezan preko Korintske prevlake i mostom Rio-Antirio. Do Peloponeza se najlakše stiže iz Atine (udaljen je 80 kilometara), putem ka Lutrakiju, pa preko Korintskog kanala.

Peloponez je mesto gde je arhivirana celokupna svetska istorija. Tu ćete pronaći tragove stare Grčke, čuvene Sparte, Vizantije, Turske, Venecije i Nemačke.

Glavni, najveći i turistički najposećeniji grad je Pirgos. Ovde možete naći mnogo luksuznih hotela, restorana i vrlo impresivnu arhitekturu.

Leto na Peloponezu

Razmišljate da posetite antičku, netaknutu Grčku? Na pravom ste putu ukoliko je vaš izbor Peloponez.

Autentičnost Grčke ovde posebno dolazi do izražaja. Mala, tipična grčka sela, dugačke peščane plaže su glavne karakteristike Peloponeza. Zapadni deo je posebno interesantan ljubiteljima dobrih plaža i kulture.

Evo šta odmor na Peloponezu čini posebnim:

 • Autentična mala sela
 • Prekrasne, duge peščane plaže
 • Destinacija idealna za porodice sa malom decom
 • Kulturne znamenitosti poput Olympie i Apollo hrama
 • Pejzaži, sport na vodi. 

 

✪ Najlepše plaže na Peloponezu ✪

Lakopetra: peščano šljunkovita
Kyllini: peščana, imaćete utisak da je pesak kao iz pustinje
Arkoudi: peščana u obliku polu meseca
Kalogria: široka peščana
Skafidia: dugačka peščana plaža
Kalamata: peščana plaža sa kristalno čistim more

 

 

Najpopularnija mesta za odmor na Peloponezu

Za opuštajući odmor, naša preporuka je zapadni Peloponez, gde ćete uživati u nekom od mnogobrojnih resortova.  Sledeća preporuka je Kalamata, na jugu Peloponeza. Kyllini – kilometrima duga peščana paža u kombinaciji sa predivnim pejzažima i borovim šumama. Iz luke Kylini jednostavno možete doći do Zakintosa i Kefalonije. Lakopetra  & Kato Achaia – bujna vegetacija i strme planinske padine čini ovu destinaciju izuzetnom. Ovde ćete naći manje peščane / šljunkovite plaže. U Kato Achaia nalaze se mnogobrojne prodavnice. Skafidia – hoteli visoke kategorizacije, duge peščane plaže i taverne čine ovo mesto pravim rajem. Kalamata -poznata je po maslinjacima i golf terenima. Luka u Kalamati ima poseban šarm zbog malih pabova, barova i taverni. Između Kalamate i oblasti Mani naići ćete na netaknute i rustične delove Grčke.

 

Top TUI hoteli na Peloponezu

 

 

Grecotel Casa Marron   4* – Lakopetra            

 

Raj za porodice na samoj plaži, okružen prostranom baštom. Očekuje vas topla atmosfera, nekoliko bazena i novi tobogani. Kompleks bungalova se nalazi na dugoj peščano / šljunkovitoj plaži. Kato Achaia je na 12 km, Patras na 35 km. Autobusko stajalište na glavnom putu u Lakopetri je na oko 2 km. Araxos aerodrom je udaljen oko 10 km.

 

 

 

Robinson Club Killiny Beach 5* – Kyllini

Hotel se nalazi u prelepom okruženju, na zapadnom Peloponezu, direktno na peščanoj plaži dugoj oko 11 km. Idealan je za ljubitelje sportova na vodi, tenisa kao i biciklizma.  Svakako, nudi i fantastične programe prilagođene kako deci, tako i tinejdžerima.

 

 

 

 

Grecotel Olympia Riviera & Aqua Park 5* – Kyllini

 

U mirnoj i luksuznoj atmosferi, gosti mogu uživati u izvrsnoj kuhinji i opustiti se u odličnom spa centru. Hotel je smešten na kilometrima dugoj peščanoj plaži, koja je nagrađena plavom zastavom. Selo Kastro je udaljeno oko 7 km. Vreme transfera je oko 50 min. Araxos aerodrom je udaljen oko 55 km, vreme transfera je oko 50 min.

 

 

 

Kada je najbolje vreme za Peloponez?

Najbolje vreme za putovanje na Peloponez je od maja do oktobra. Mediteranska klima pruža izvanredan odmor na plaži. U letnjim mesecima, julu i avgustu, može biti veoma toplo. Preporuka, posebno turistima koji žele obići i neke kulturološke lokalitete, je da posete poluostrvo van sezone. Čak i blagi zimski meseci su idealni da posetite Peloponez.

 

☆ Predlog izleta☆
 • Olympia: najstariji sportski objekat na svetu i rodno mesto Olimpijskih igara koje zaista vredi posetiti.
 • Vuraikos Gorge: romantična vožnja železnicom kroz planine do Kalavrita će vas očarati.
 • Vinarija Mercouri: u blizini Pyrgosa u predivnom vrtu, u vinariji možete uživati u degustaciji i obići mali muzej lokalne istorije.
 • Hram Apolona u Bassai: istražite očaravajući stari grad Andritsena.  Apolonov hram u Bassai pripada spomenicima UNESCO-a.
 • Atina: posetite svetski poznat Akropolj i prelepi stari grad Plaka. Idealno u kombinaciji sa odmorom na Peloponezu.

 

Peloponez je jedna od najlepših i najatraktivnijih turističkih destinacija u Grčkoj. Bićete oduševljeni dugim, peščanim plažama, visokim planinskim lancima, poznatim arheološkim nalazištima, drevnim muzejima i manastirima.

 

 


 

 

 • Included
  Peloponez
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast