Top
 

Meksiko ✈

Meksiko ✈

 

Meksiko – zemlja koja ne prestaje da fascinira. Uživajte u divnoj prirodi sa impresivnim vodopadima ili “uplovite” u drevni svet Maja sa očaravajućim mestima. Čak i ljubitelji manje aktivnog odmora i relaksacije su na pravom mestu. Doživite nezaboravan odmor i opustite se na plažama Plaia del Carmen ili Puerto Vallarta.

 

Šta Meksiko čini tako atraktivnom destinacijom?

 • Savršena kombinacija pravog odmora na plaži, obilazaka znamenitosti i upoznavanje kulture
 • Spektakularne piramide
 • Kultura Maja
 • Mexico City
 • Aktivan noćni život
 • Plaža iz snova: Playa del Carmen
 • Odličan odnos cene i kvaliteta

 

 

Popularne destinacije za odmor u Meksiku

Karipska obala – savršene plaže, drevna mesta i odmarališta sa vrhunskim servisom. Duž poluostrva Jukatan lako se dolazi do tropskih plaža, izleta u džungli i lokacija za ronjenje. Sportovi na vodi su izuzetno zastupljeni. Što se tiče odmora, Kankun je definitvno lider. Ovo bivše ribarsko selo je pretvoreno u turističko mesto i hotelsku zonu. 18 km dugačko ostrvo sa Karipskim morem sa jedne, i lagunom sa druge strane nudi bogat noćni život, tržne centre, golf terene i još puno sadržaja. Ako želite pobeći od gužve, posetite sofisticirano mesto Playacar ili netaknutu obalu Riviera Maya.

Pacifička obala Meksika nudi više od tradicionalnog odmora na plaži. Ima najbolje restorane i noćni provod u zemlji, ali i predivne plaže. 800 km belog peska na zapadnoj strani, a u središtu je Banderas Bay. Popularna i velika odmarališta su Puerto Vallarta i Nuevo Vallarta sa luksuznim zgradama, odličnim barovima, plažama i marinom.

Los Cabos – tradicionalan meksički šarm, odlični golf tereni i uzbudljiv noćni život. Sastoji se od dva atraktivna grada, San Jose del Cabo i Cabo San Lucas, koja povezuje područje poznato kao “koridor”. Pored urbanih delova, Los Cabos ima i predivnu, divlju stranu. Pustinjski krajolici, prašnjave staze, stenoviti obronci i uski kanjoni su prilično impresivan prizor.

 

Preporuka hotela – Meksiko

 

Hotel Riu Tequila 4* – Playa del Carmen

 

Moderan hotel potpuno renoviran, sa velikim bazenom za decu, velikom gastronomskom ponudom i novim fitness programom. Hotel je udaljen od peščane plaže oko 800 m. 3 km od hotela se nalazi popularna plaža Playa del Carmen. Aerodrom Kankun je udaljen 55 km. Vreme transfera je oko 70 min.

 

 

 

Akumal Bay Resort 4* – Akumal

 

Smešten je u Akumalu, između Playa del Carmen i Tuluma, na dugoj peščanoj plaži. Od Playa del Carmen i Tuluma je udaljen 25 min. vožnje. Aerodrom Kankun je na 90 km. Vreme transfera je oko 1,5 h.

 

 

 

 

Hotel Riu Yucatan 4* – Playa del Carmen

 

Ovaj hotelski kompleks nudi gostima sve uslove za savršen odmor. Nalazi se direktno na beloj, peščanoj plaži. Peščana plaža Playa del Carmen je udaljena 3 km. Vreme transfera je oko 70 min. Aerodrom Kankun je udaljen oko 55 km.

 

 

 

 

Za ljubitelje umetnosti i kulture, Meksiko, sa svojim brojnim lokacijama, predstavlja beskrajni muzej na otvorenom. UNESCO je proglasio mnoge atrakcije Meksika svetskom baštinom. Glavni grad Meksiko City se nalazi na visini od preko 2.200 m, okružen moćnim planinskim masivom. U neposrednoj blizini grada izdižu se dva impresivna  vulkana Popocatepetl i Iktaccihuatl. Glavne atrakcije se nalaze u okolini trga Zocalo: Historico de la Ciudad, impresivna Nacionalna palata, barokna katedrala (najveća crkva u Latinskoj Americi). Neizostavni su i arheološka oblast Templo Maior (sa veoma zanimljivim muzejima), trg Santo Domingo, trg Garibaldi (poznata pijaca i trg marijača) i najposećeniji park Alameda.

Meksiko se može pohvaliti sa 10,000 km obale, bezbrojnim uvalama sa peščanim plažama i netaknutom prirodom. Bajkovita ribarska sela i plaže sa modernim hotelima čine pravi raj, gde je odmor zagarantovan.

U meksičkim gradovima Puerto Valjarta, Akapulko, Plaja del Karmen ili Kankun, nije bitno da li odaberete kompleks sa “all inclusive” uslugom ili mali individualni hotel. Neverovatna priroda i veseli domaćini će vas oduševiti. Obožavaoci sunca i ljubitelji vodenih sportova se iznova vraćaju u ove krajeve. Takođe vredi posetiti veliki park Boskue de Chapultepec, takozvana zelena pluća grada.

 

Doživite Meksiko i rezervišite vaš odmor!

 

Grand Palladium Costa Mujeres 5* Cancun-Playa Mujeres

 

Hotel modernog dizajna, na plaži, nudi bogat zabavni program, kao i raznovrsne usluge za decu. Smešten je na beloj, peščanoj plaži Costa Mujeres. Aerodrom Kankun je udaljen 30 km. Vreme transfera je oko 45 min.

 

 

 

Grand Palladium Kantenah Resort & Spa 5* Akumal

 

Tradicionalno odmaralište, smešteno na prelepoj plaži i okruženo tropskim zelenilom. Nudi širok spektar usluga za opuštajući odmor, kako za parove, tako i za porodice. Hotel je deo odmarališta i nalazi se u mirnom okruženju, sa direktnim pristupom peščanoj plaži. Playa del Carmen je udaljena 30 min. Vreme transfera je oko 80 min.

 

 

 

Hotel Riu Palace Las Americas 5*Cancun

 

Dočekaće vas elegantna atmosfera i vrhunska usluga prepoznatljiva za RIU hotele. Hotel samo za odrasle nudi predivan pogled na Karipsko more. Uživajte u romantičnim zalascima sunca pored infinity bazena. Nalazi se na beloj, peščanoj plaži. Smešten je u centru hotelske zone, okružen barovima, restoranima i klubovima. Udaljen je od grada Kankun 10 km. Vreme transfera je oko 30 min.

 

 

 

Najbolje vreme za putovanje u Meksiko

Idealno vreme za posetu Meksiku je tokom suve sezone od decembra do aprila. Nasuprot tome, treba izbeći period kišne sezone od maja do oktobra. Vrlo važno za znati je da je period između juna i novembra zvanično proglašen sezonom uragana u Meksiku. Zahvaljujući ustaljenim temperaturama vode tokom cele godine, odmor na plaži u Meksiku je moguć tokom cele godine. Važno je znati da je južno od Meksika zastupljena tropska klima. To sa sobom donosi visoku vlažnost tokom cele godine. Dok je klima na severu takva da ima prilično hladne klimatske uslove zimi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 • Included
  Meksiko ✈
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast