Top
 

Mauricijus ✈

Mauricijus ✈

Hoteli na Mauricijusu

✪ Upoznajte  Mauricijus ✪

Ko leti na Mauricijus, pronalazi sunce, plažu i šarmantni mali kutak sveta. Od plaže do prašume treba manje od jednog sata, od tamilskog hrama do Hrišćanskog mesta za  hodočašće nema ni pet minuta. U glavnom gradu Port Luisu vlada živahna atmosfera, barem tokom dana, a samo nekoliko kilometara dalje su živopisna sela koja se čine kao da su iz daleke prošlosti. “Dijamant Indijskog okeana”  je  često drugi naziv za  Mauricijus. Ostrvo je destinacija snova za one  koji cene određeni nivo smeštaja, hrane i usluga. Sunce, palme, bele peščane plaže, topla morska voda, tirkizne uvale i atraktivni hotelski kompleksi sa velikim bazenima – sve to i još mnogo više možete pronaći ovde. Pre 25 godina, Mauricijus se smatrao luksuznom, izolovanom i ekskluzivnom destinacijom za odmor koja je otvorena samo za privilegovane. Luksuzni hoteli sa jedinstvenom uslugom, fantastičnim wellness programima i prostranim golf terenima i dalje su među najboljima na svetu. Temperature vazduha tokom dana su između 24 i 30 °C.

Mauricijus – Činjenice

Naziv 
Rebublika Mauricijus

Klima
Subtropska. Topla i suva zima (Maj – Novembar); Toplo i vlažno leto (Novembar – Maj)

Idealno vreme za putovanje na   Mauricijus je tokom suve sezone od maja do novembra. Na Mauricijusu, kišna sezona traje od Decembra do Aprila. Zahvaljujući ujednačenoj temperaturi vode tokom cele godine , odmor na Mauricijusu je moguć u bilo koje doba . Važno je znati da je na mauricijusu zastupljena tropska klima  koja sa sobom donosi visok stepen vlažnosti tokom cele godine.

Sezona na Mauricijusu 
Januar, Februar, Mart, Jul, Avgust, Septembar, Oktobar, Novembar, Decembar

Glavni grad
Port Louis (150,000 stanovnika)
Jezik
Službeni jezike je Engleski

Vremenska zona
CET + 3h

Viza

Dobija se na aerodromu

Valuta

1 Mauritian rupee = 100 cents. Valuta:  Re,  MUR (ISO code).

 

Šta jesti i piti na Mauricijusu?

Bilo bi dobro da rezervišete polupansionski smeštaj, jer je većina hotelskih kompleksa udaljena od grada. Posebno u vrhunskim restoranima i luksuznim hotelima, kuvari sa  tri kontinenta stvaraju ekstravagantne kulinarske užitke. U gradu duž ulica su uglavnom kreolski, kineski, evropski i indijski restorani. Ponuda japanske kuhinje, tajlandske kuhinje i specijaliteta od divljači. Vegetarijanci će posebno uživati u raznolikom izboru indijskih restorana. Većina restorana je otvorena za ručak od 12 do 14 h i uveče od 18 h. Nakon 21.30 h teško je naći otvoreni restoran. Napojnica: servis i 15 % taksa su  obično uključeni u cenu. Bez obzira, napojnica od 10 % je očekivana.

 

 

Savet za plivače!

Preporučuje se oprez ukoliko pivate na otvorenom moru. Vodite računa da li su plaže obeležene i prilikom ronjenja uvek ronite u paru. Takođe se preporučuje da nosite obuću za plažu u plićaku u blizini velikog kamenja ili u blatnom pesku, jer postoji opasnost da se otrovna riba može sakriti u pesku ili između kamenja.

 

 

 

✪ Ovo bi trebalo da izbegavate ✪

 

Sakupljanje nepotrebnih suvenira

Svi oni koji kupe neke od suvenira, delimično su odgovorni za uništavanje krhkog i jedinstvenog podvodnog sveta. Mrtvi ili živi, iz drugih zemalja ili odavde, uzgojeni ili ne – držite se dalje od njih. Mnogi suveniri se oduzimaju na carini jer je zabranjen izvoz.

Žene trebaju obavezno da nose gornji deo kupaćeg kostima

Na javnim plažama, gde lokalne žene ulaze u vodu u sariju, posebno treba voditi računa da izbegavate kupanje u toplesu. Nudistima je strogo zabranjeno kupanje bez kostima.

Velika razlika u cenama 

Velika je razlika u cenama ako poredimo hotelske komplekse sa lokalnim selima. Cena jednog noćenja često košta kao plata jednog lokalca na Mauricijusu. Kako bi izbegli neprijatnosti koje vam lokalci mogu prirediti, obavezno bi trebali ugovoriti servis unapred u hotelu ( npr. taksi ).

Morate biti oprezni

U slučaju da ste iznajmili privatni smeštaj, obavezno bi trebali da vodite računa o vašim privatnim stvarima kao i da zatvarate vrata i prozore tokom noći.

Ne otkrivajte previše vaše telo

Čak i na ulici ili restoranu se smatra da ste bezobzirni ukoliko ste obučeni u odeću koja ne prekriva dovoljno vaše telo.

 

MAURICIJUS – Putovanje sa decom

Deca su dobrodošli gosti na Mauricijusu. To je svakako posledica činjenice da porodice sa šest ili više potomaka na ostrvu nisu apsolutno neuobičajene. Deca se lako mogu igrati u vodi u plitkoj, toploj laguni bez opasnih struja i talasa. Uz malo mašte iz peska, od školjki i komada korala niču  dvorci. Pogodne su i cipele za kupanje za zaštitu od morskih ježeva i oštrih koralnih komada.

Međutim, ako želite da putujete na Mauricijus sa decom, treba da se uverite u vreme rezervacije da je odabrani smeštaj prilagođen deci. Važno je svakako da hotel sadrži plitki bazen i dobar program animacije za slobodno vrieme. Popusti za decu variraju u zavisnosti od sezone. Brojni objekti uključuju mini klubove, dobro opremljene dnevne centre za brigu o djeci, gdje se profesionalni timovi brinu o deci od 3 do 12 godina. Od jutra do kasnog popodneva nude se sportske aktivnosti, pozorišne predstave, kostimirane zabave i avanturističke igre, čak i filmovi i posebni meniji su na programu. Iako se većina aktivnosti odvija na engleskom ili francuskom jeziku, deca svih nacionalnosti se lako integriraju. Neki hoteli, uključujući La Pirogue, Sugar Beach i Touessrok, takođe nude solidan program za najmlađe. Program uključuje ekskurzije i disko veče. Takođe postoje internet prostorije sa velikim izborom igrica.

Lokalci su vrlo prijateljski nastrojeni prema porodicama sa decom. U restoranima i prodavnicama će vam prići odmah i potrudiće se da vam pomognu. U supermarketima možete pronaći veliki izbor hrane za decu kao i pelena raznih prozvođača.

Péreybère plague

Na zaštićenoj plaži popularnog resota, deca mogu uživati u zabavi okruženi lokalnim stanovništvom. Lokacija: Péreybère

Jardin Botanique

Manje od vrta  Pamplemousses, ali sa puno šarma. Idealno mesto za piknik . Lokacija: Curepipe

La Vanille Réserve des Mascareignes

Pored krokodila, ovde se mogu videti i majmuni, džinovske kornjače, divovske žabe, mali gmizavci i velika zbirka insekata.

Casela World of Adventures

Izvorno samo ptičji park, raznovrsnost životinja danas se kreće od  majmuna do zebri, kengura i velikih mačaka. U divljem krajoliku velike oblasti organizuju se i avanturističke ture, kao što su foto safari džipom. Za manje plašljive posetioce, nudi se šetnja sa lavovima i tigrovima. Čak i kratka šetnja je za nešto smelije, dok prelazite klisuru dubine 60 m na nepalskom visećem mostu i spuštate se uzbrdo uz strmu padinu. Vredi poneti kupaće kostime, jer u malom bazenu ispod vodopada možete plivati. Tu je i ručak na otvorenom, na platformi ispod drveća. Sa terase restorana koji se ovdje nalazi možete uživati u prekrasnom pogledu. Lokacija: Roial Road.

 

✪ HIGHLIGTS HOTELI NA MAURICIJUSU ✪

 

Four Seasons Resort Mauritius at Anahita 6* – Beau Champ

 

 

Hotel odlikuje direktan pristup plaži, promenada, okružen vegetacijom, golf teren, relaksirajuća atmosfera. Privatno, luksuzno odmaralište je okruženo sa 3 plaže.
Plaža”FS Private Beach & IAC Private Club”: peščana, privatna

 

 

 

Paradis Beachcomber Golf Resort & Spa 5* – Le Morne

 

 

Smešten je u podnožju planine “Le Morne”, direktno na prelepoj, peščanoj plaži dugoj 7 km. Mahébourg aerodrom je udaljen oko 70 km. Vreme transfera je oko 1h i 20 min.

 

 

 

 

Riu Creole 5* – Le Morne, Black River

 

 

Lokacija- jugozapad Mauricijusa, pravo na beloj peščanoj plaži na poluostrvu Le Morne (na jednoj od najboljih laguna na svetu), u podnožju čuvenog Le Morne Brabanta. Vreme za transfer od aerodroma: oko 1 sat i 20 minuta.

 

 

 

Dinarobin Beachcomber Golf Resort & Spa Adults only Wing 6* 
Le Morne, Black River

 

 

Nalazi se na poluostrvu Le Morne, na 7 km dugoj peščanoj plaži. Na poluostrvu se nalazi i golf igralište sa 18 rupa, koje povezuje dva hotela Paradis i Dinarobin. Usluga prevoza između hotela uključena. Vreme transfera: oko 80 minuta.

 

 

 

Shangri-La´s Le Touessrok Resort & Spa Mauritius 5*
Trou d’Eau Douce, Flacq

 

 

FIRST CLASS resort  nalazi se u blizini sela Trou d’Eau, na obronku, na predivnoj beloj peščanoj plaži istočne obale. Ostrvo “Ile aux Cerfs” sa golf terenima je udaljeno oko 15 min brodom. Aerodrom je udaljen oko 42 km. Vreme transfera: cca. 50 minuta.

 

 

 


 • Included
  Mauricijus ✈
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast