+381/11 41 14 000

, Brankova 32
Top
 

Maroko

Maroko

 

Sa bajkovitom obalom i jednim od najposećenijih gradova u Africi, Maroko je izuzetno atraktivna destinacija z evropske turiste. Popularnost koju je doživeo tokom devedesetih godina, odredila je novi pravac na tržistu globalnog turizma. Danas ga poseti više od 8 miliona turista godišnje. Uglavnom biraju Agadir kao bazu, iz više razloga: obala dužine 6 milja i 300 sunčanih dana godišnje. Grad vas polako uvodi u marokanski stil života kroz barove, hotele i restorane. Na severu možete posetiti Marakeš. Vrhunac ovog haotičnog grada je tržnica na trgu Jemaa el-Fna. Čak i ako nemate potrebu šta da kupite, izbor će vas oduševiti.

 

Tokom odmora u Agadiru, svaki dan će vam biti drugačiji. Ipak, glavna prednost grada je prelepa plaža. Zlatna, peščana obala proteže se na više od 9 km. Mekani pesak i prozirna voda su zaslužili status Plave zastave. Grad je uništen zemljotresom koji se desio tokom šezdesetih godina. Umesto renoviranja, zvaničnici su odlučili da krenu od nule. Danas je ispunjen širokim avenijama koje su okružene restoranima, kafićima i luksuznim hotelima. Ipak, ne dozvolite da vas moderno lice grada zavara, autentični šarm je i dalje prisutan na šarenim bazarima.

Na severozapadu Maroka nalazi se bajkoviti Marakeš, poznat kao crveni grad zahvaljujući zidinama iz 12. veka koji ga okružuju. Ipak, ovo nije jedina boja koju možete videti u gradu. U to ćete se uveriti kada posetite tržnicu na Jemaa el-Fna, najvećem afričkom trgu. Okolina grada je prekrivena vrtovima, ali ne sasvim običnim. Menara vrtove je izgradila kraljevska porodica u 12. veku a bašte Majorelle su bile u vlasništvu modnog dizajnera Yves Saint Laurent do njegove smrti 2008. godine. Bogata tradicija, kultura, impresivni pejzaži i egzotična hrana čine Marakeš jednim od najinteresantnijih mesta na svetu.

 

✪ Highlights hoteli Maroko ✪

 

Hotel Sofitel Agadir Thalassa Sea and Spa 5* – Agadir

 

 

Sa impresivnim pogledom na Atlantik, ovaj luksuzni hotel je oličenje elegancije, prefinjenosti i modernog dizajna. Odlična kuhinja, spa centar, golf tereni garantuju vrhunski odmor. Hotel ima direktan pristup dugoj, peščanoj plaži. Centar grada je na pešačkoj udaljenosti svega 20 min. Vreme transfera je 35 min.

 

 

 

Sirayane Boutique Hotel and Spa 5* – Marakeš

 

Elegantni butik hotel smešten je u šarmantnoj bašti sa zadivljujućim pogledom na planinu Atlas. Kvalitetno opremljene sobe i apartmani, kao i spa centar, nude gostima opuštajući odmor. Hotel je smešten u prirodnom rezervatu. Aerodrom u Marakešu je udaljen samo 5 km. Do centra grada gde se nalaze barovi, restorani i tržni centri potrebno je 15 min vožnje.

 

 

 

Selman Marrakech 5* – Marakeš

 

Hotel napravljen u tradicionalnom marokanskom stilu. Nalazi se na 10 min vožnje od centra grada, i 8 km od aerodroma. U prelepoj hotelskoj bašti smešten je jedan od najvećih bazena u Marakešu.

 

 

 

 

Kada je najbolje vreme za odlazak u Maroko?

Leta u Maroku su izuzetno topla sa preko 40°C tokom jula i avgusta. Tokom proleća i jeseni temperature su podnošljivije, od 22 do 28°C. Zima je odličan period za obilazaka znamenitosti, kada se temperature kreću oko 20 °C, a pljuskovi su retki.

 


 • Included
  Maroko
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast