Top
 

Kuba

Kuba

Doživite jedinstveno iskustvo u jednoj od najistaknutijih zemalja sveta. Ernest Hemingway, rum, salsa, Che Guevara i kadilak su samo neki od simbola Kube.

Najveće ostrvo u Karibima smešteno između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana. Usidreno južno od Majamija, ima tropsku lokaciju i umerenu temperaturu tokom cele godine.

 

 

Glavni i najveći grad je Havana, ujedno i vodeća luka i trgovački centar Kube. Odmor u Havani vas vraća u prošlost. Turistima je atraktivna zbog bogatog kulturno istorijskog nasleđa, ali i urbanog života. Možete provesti dane u istorijskom delu gradu La Habana Vieja koja je na UNESCO-voj listi svetske baštine. Oduševiće vas stare građevine, uske uličice, impresivni balkoni, Katedrala, Muzej revolucije, Capitolio. Karneval koji se održava jednom godišnje je nezaboravno iskustvo. Salsa plesači animiraju ulice glavnog grada, kao i šetalište pored mora.

 

 

Dva sata vožnje istočno od Havane, nalazi se Varadero – glavni turistički grad u Kubi. Prvi turisti su posetili ovo odmaralište 1980. godine. Sa belim peščanim plažama dužine 20km, kristalno plavom vodom, luksuznim hotelima i vilama – postalo je sinonim za izuzetno elitnu destinaciju. Neka vas ne iznenade ekstravagantni restorani skriveni u pećinama, kao i luksuzni barovi sa pogledom na more. Ovde se možete opustiti na plaži, uživati u brojnim sportovima na vodi, kao i ronjenju po čemu je mesto i poznato.

 

Highlights hoteli Kuba

 

Ocean Vista Azul 5* – Varadero

 

 

Hotel je smešten na litici, okružen sa dve bele, peščane plaže sa kristalno čistom vodom. Nudi gostima luksuzne sobe, spa tretmane kao i ekskluzivnu uslugu. Udaljen je od Varadera 11 km, vreme transfera je 40 min.

 

 

 

Ocean Varadero El Patriarca 5* – Varadero

 

 

Moderan hotel smešten na prelepoj plaži Varadero, sa all inclusive ponudom i brojnim sadržajima. Nalazi se na samoj obali, okružen prostranim baštama. Udaljen je od Varadera 11 km, vreme transfera je oko 45 min.

 

 

 

Melia Internacional 5*- Varadero

 

 

Novi all inclusive hotel nudi luksuzne sobe i apartmane, odličnu kuhinju kao i “YHI Spa” sa infinity bazenom za potpunu relaksaciju. Hotel se nalazi na jednoj od najlepših plaža u Varaderu. Udaljen je od međunarodnog aerodroma u Varaderu 35 km. Vreme transfera je oko 40 min.

 

 

 

Kada je najbolje vreme za Kubu?

Kubanske suve sezone traju od novembra do aprila. U ostalim mesecima postoji mogućnost za kratke, ali obilne pljuskove. Prosečne temperature nevariraju previše, i uglavnom se kreću od 20 °C. U principu, istočni deo je neznatno topliji od zapadnog dela ostrva.

 


 • Included
  Kuba
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast