+381/11 41 14 000

, Brankova 32
Top
 

Kos

Kos

 

Ostrvo Kos pripada ostrvskoj grupi Dodekaneze, nalazi se južno od ostrva Kalimnos i severno od ostrva Nisiros. Treće je po veličini ostrvo ove grupacije, i poznato je pod imenom „Plutajuća bašta“.

Ono što čini Kos jednom od atraktivnijih turističkih destinacija su duge peščane plaže sa crnim ili zlatnim peskom, male, skrivene uvale, živopisna mesta i izuzetna gostoljubivost.

Kos, rodno mesto čuvenog Hipokrata, privlači turiste iz godine u godinu. Odlični hoteli i prekrasne plaže obećavaju opuštajući odmor. Najpopularnije plaže na Kosu su na severnoj obali između rta Skandari i Mastihari. Međutim, neke turiste privlače i skrivene uvale na zapadnom delu ostrva iza Kefalosa. Posetite mala sela Pili, Zia i Lagoudi odakle možete pešačiti do Dikeosa, koji je na 846 metara i najviši je vrh na ostrvu.

 

 

Preporuka hotela na Kosu

 

TUI SENSIMAR Atlantica Belvedere Resort & Spa 5* – Kardamena

 

Doživite nezaboravno iskustvo uz TUI SENSIMAR. Luksuzni hotel samo za odrasle vam omogućava da se opustite na brojnim bazenima i uživate u vrhunskoj gastronomskoj ponudi. Hotel je udaljen 50 m od peščane plaže “Helona Beach” na južnoj obali ostrva, sa predivnim pogledom na Egejsko more. Grad Kardanema je udaljen oko 3 km. Vreme transfera je oko 45 min.

 

 

 

Grecotel Kos Imperial 5* – Psalidi

 

Hotelski kompleks nudi egzotične lagune, bazene i vodopade. Gosti mogu uživati u vrhunskim restoranima, spa centru i bogatom sportskom i zabavnom programu. Smešten je direktno na plaži. Grad Kos sa poznatim starim gradom, lukom, prodavnicama i restranima je je na oko 4,5 km udaljenosti. Vreme transfera je od 35  do 75 min. Autobusko stajalište je ispred hotela.

 

 

 

TUI MAGIC LIFE Marmari Palace 4* – Mastichari

 

Hotel namenjen porodicama. Pored akcije i zabave u bazenima, deca mogu uživati u sportskim aktivnostima i jedinstvenom kulinarskom putovanju. Smešten je na mirnoj lokaciji, daleko od gužve, na peščanoj plaži. Malo selo Mastichari je na 3 km od hotela.

 

 

 

 

 


 • Included
  Kos
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast