Top
 

Kenija

Kenija

Jedna od najatraktivijih turističkih destinacija je svakako čudesna Kenija. Sinonim je za safari – najveću i nezaboravnu avanturu. Tokom ovog jedinstvenog iskustva imaćete priliku da vidite raznovrsan životinjski svet Kenije: lavove, žirafe, nosoroge, leoparde, slonove i mnoge druge vrste.

Smeštena u istočnoj Africi, obuhvata više od 20 nacionalnih parkova i zemlja je sa netaknutim prirodnim lepotama. Neke od najvećih atrakcija su nacionalni parkovi Nairobi, Masai Mara, Amboseli, Cavo, ali svakako i obala Kenije. Diani – bela peščana plaža okružena palmama, luksuznim hotelima  i odličnim restoranima. Pored relaksacije na plaži, ovde možete uživati u ronjenju i šarenolikom podvodnom svetu. Prednost većine odmarališta na istočnoj obali je što su smešteni u blizini drugog najvećeg grada Mombase.

Glavni grad Kenije je Najrobi. Smešten na jugu zemlje, prekriven je neboderima, elitnim zgradama, tržnim centrima što ga čini jednim od najsavremenijih gradova u Africi.

Na obali Indijskog okeana nalazi se drugi po veličini grad Mombasa. Ova luka ima predivne peščane plaže, brojne restorane i barove.

Park Amboseli, smešten u podnožju najviše planine Kilimandžara, je poznat kao sedište plemena Masai čiji specifičan način života je veoma impresivan za turiste. Žive u izuzetno primitvnim uslovima i praktikuju razne rituale od kojih je ples obavezan za sve.

 

Preporuka hotela – Kenija

 

Diani Sea Resort 4* – Diani Beach

 

Nalazi se južno od Mombase, na prelepoj, širokoj plaži Diani. Prostrani vrt kompleksa nudi obilje prostora za opuštanje, kao i veliki bazen sa vodopadom i malim vodenim toboganom. Na upit, hotelski autobus do Mombase, uz naknadu. Vreme transfera je oko 100 min.

 

 

 

 

Swahili Beach Resort 5* – Diani Beach

 

Smešten na južnoj obali Kenije, na plaži Diani, u egzotičnom, zelenom okruženju. Plaža Diani se smatra jednom od najlepših kenijskih plaža. U blizini su barovi, restorani i prodavnice. Popularna je destinacija i za ronjenje. Mombasa je udaljen oko 40 km. Vreme transfera je oko 100 min.

 

 

 

 

The Sands at Chale Island 4* – Chale Island

 

Hotel se nalazi na obalnom otoku, u zoni bez automobila. Smešten na maloj litici, u idiličnom okruženju. Kako nema mosta, do hotela se dolazi brodom ili traktorom, u zavisnosti od plime i oseke. Vreme transfera je oko 2,5 h.

 

 

 

 

Najbolje vreme za Keniju

Najbolje vreme da se poseti Kenija su zimski meseci januar i februar. Kao je tropska klima, možete očekivati visoke temperature i vlažnost, a kišna sezona traje od aprila do juna, i od oktobra do decembra. Prosečne temperature tokom cele godine su od 20 do 25°C.

 


 • Included
  Kenija
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast