+381/11 41 14 000

, Brankova 32
Top
 

Jamajka

Jamajka

Neverovatne plaže i dobre vibracije su samo par stvari koje vas očekuju tokom odmora na Jamajci. Dugačka obala, beli pesak, palme i opušteni barovi na plaži, a u unutrašnjosti skriveni vodopadi, plantaže banana i ogromne planine koje će vas impresionirati.

Ostrvo ima i zanimjivu istoriju. Brojne trvđave i plantaže iz 18. veka svedoče o tome, kao i glavni grad Kingston sa kolonijalnim zgradama i muzejima koji pričaju o prošlosti.

Glavna odmarališta na ostrvu su Montego Bay, Negril i Ocho Rios. U ovim živahnim gradovima luksuzni hoteli su smešteni na plaži, u blizini reggae barova i noćnih klubova. Lucea i Runaway Bay vam nude netaknute plaže i dosta mirniji ritam.

Montego Bay je glavno mesto na ostrvu i sinonim za karipski raj – tropski beli pesak, netaknuti koralni grebeni i živahna kultura. Najlepši hoteli se nalaze upravo ovde, i kako je drugi grad Jamajke, pulsira životom i danju i noću.

Negril je grad na zapadnoj strani ostrva, gde vas očekuje svetski poznata plaža Seven Mile sa blistavim belim peskom i kristalno čistim more.  Luksuzni hoteli se nalaze na severu, dok manji porodični hoteli su locirani na jugu. Grad ima ponudu i za najzahtevnije posetioce: tržni centri, elitni restorani i autentični barovi.

Glavna atrakcija koja vas očekuje u popularnom odmaralištu Ocho Rios je spektakularni vodopad Dunn River Falls. Visine je 600m, prolazi kroz gustu smaragdnu šumu  i pravo je nacionalno blago zemlje. Pored toga, Turtle Beach, Mahogany Beach, Reggae Beach su plaže koju možete videti samo na Karibima. Beli pesak sa kokosovim palmama, i hotelima visoke kategorije.

Na severozapadu Jamajke nalazi se Lucea. Idealno mesto ukoliko želite da se distancirate od gužve. Pored fantastičnih plaža sa belim peskom, mesto ima i istoriju vrednu pažnje. Zamak Fort Charlotte je sagrađen 1761. godine sa ciljem da zaštiti obalu. Obavezno posetite i zgradu suda čiji toranj sa satom je greškom dospeo u Luceu.

Na severnom delu ostrva smešten je mali zaliv Runaway Bay – mesto koje vam nudi potpunu relaksaciju. Bele, peščane plaže i mirna, prozirna voda učiniće da zauvek želite da ostanete u ovom ušuškanom delu Kariba. U blizini, na samo pola sata, nalazi se najpoluranija atrakcija ostrva, spomenik posvećen kralju reggae, Bob Marley.

Šta posetiti?

 • Karneval – cela Jamajka učestvuje u karnevalu koji se održava od sredine februara do sredine aprila. Očaraće vas kostimi, reggae i calypso muzika kao i duge zabave na plaži.
 • Popnite se na vrh Dunns River vodopada. Poseta ovog 600 m visokog vodopada u Ocho Rios je obavezna avantura.
 • Krenite u potragu za duhom  – kako legenda kaže, tvrđavu Rose Hall iz 18. veka koja je smeštena u zalivu Montego progoni duh veštice Annie Palmer.
 • Zaustavite se kod Bob Marley muzeja. Ovaj muzej u Kingstonu odiše šarmom njegove kuće, gde možete videti veliki asortiman suvenira, kao i repliku njegove prodavnice ploča ‘Wail’n Soul’m’.
 • Uživajte u spektakularnom zalasku sunca na plažama Seven Mile i Doctor’s Cave.

 

✪ Highlights hoteli Jamajka✪

 

Luxury Bahia Principe Runaway Bay 5* – Runaway Bay

 

 

Prelep hotel samo za odrasle nudi sve uslove za opuštajući odmor i odličan all inclusive koncept. Nalazi se u resortu Grand Bahia Principe Jamaica. Smešten je mirnom okružnju, na peščanoj plaži i okružen je prekrasnom baštom. Vreme transfera je oko 75 min.

 

 

 

Hyatt Ziva Rose Hall 5* – Montego Bay

 

 

Nalazi se u resortu na severu Jamajke, u blizini zaliva Montego. Gostima nudi spektakularan pogled na Karipsko more. Smešten je na peščanoj plaži i u prelepom okruženju. 3 golf terena su udaljena svega 5 min od hotela.

 

Zoetry Montego Bay Jamaica 5* – Montego Bay

 

 

Samo nekoliko koraka razdvaja luksuzni hotel od Karipskog mora. Smešten je na idealnoj lokaciji, i poseduje prekrasnu belu, peščanu plažu. Savršen je izbor za ljubitelje golfa. Susedna odmarališta nude opremu za brojne sportove na vodi.

 

 

 

Kada je najbolje vreme za Jamajku?

Očekuju vas umerene temperature tokom cele godine. Letnji meseci su svakako najtopliji kada je temperatura preko 30 °C. Zime su malo hladnije, ali i dalje sa temperaturom oko 20 °C. To je i najsušnija sezona, jer kiše uglavnom padaju tokom leta i jeseni.

 


 • Included
  Jamajka
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast