Top
 

Halkidiki

Halkidiki

 

Atraktivno poluostrvo Halkidiki nalazi se na severu Grčke, u blizini grada Soluna. Čine ga tri manja poluostrva,  takozvana prsta: Kasandra, Sitonija i Atos. Impresivna priroda gde se borove šume smenjuju sa dugim peščanim plažama, morske površine neobičnih nijansi plave boje, idealna lokacija, ključni su razlozi zašto je Halkidiki jedna od najposećenijih destinacija. Poluostrvo karakteriše izuzetno dobra turistička infrastruktura. Najveći broj hotelskih kapaciteta je smešten je u blizini ili na samim plažama.

 

Kasandra

Na poluostrvu Kasandra možete pronaći brojne hotelske komplekse, vile, apartmane, super markete, prodavnice, taverne, noćni klubove i diskoteke. Nea Fokea, Nea Potidea, Afitos, Kalitea, Hanioti, Pefkohori su mala naselja smeštena na obali. Turiste privlače svojim peščanim plažama, šetalištima, parkovima i igralištima za decu.

Svojom raznolikom ponudom, Kasandra je prilagođena svim tipovima turista. Raskošni hoteli sa visokokvalitetnim servisom ispunjavaju standarde i najzahtevnijih klijenata. Manji, porodični hoteli nude gostima toplu i prijatnu atmosferu.  Za ljubitelje aktivnog odmora idealne su aktivnosti kao planinski biciklizam, ronjenje, aerobik, tenis, odbojka ili basket.

U želji da vaš odmor bude savršen, preporučujemo vam usluge kozmetičkih salona i SPA centre. Ljubitelji prirode mogu uživati u lepotama mora, planina i borovih šuma.  Svakako će vas oduševiti tradicionalna kuhinja, a raznovrsan noćni život neće vam dozvoliti da se dosađujete.

 

Sitonija

Drugi prst Halkidikija, Sitonija, je idealno mesto za relaksaciju. Ovde možete odmarati u luksuznim hotelima i vilama, komfornim studijima i apartmanima kao i u porodičnim hotelima sagrađenim u grčkom stilu. Uživajte u očaravajućim plažama i jedinstvenom pejzažu.

Sitoniju odlikuje netaknuta priroda, mirna obala, očaravajuće plaže i jedinstveni pejzaži. Nemoguće je da vam bude dosadno jer buran noćni život traje do jutra. Na Sitoniji se nalazi jedan od najvećih kazina kao i jedini golf klub na Halkidikiju. Ako želite da istražite poluostrvo, možete iznajmiti automobil i otkriti unikatne plaže, napraviti pauzu na vidikovcu odakle se pruža prekrasan pogled na morsko prostranstvo, plaže sa kristalno čistom vodom, jedinstvene zalive i guste borove šume.

Sitonija je zanimljiva i ljubiteljima istorije i kulture. U živopisnom gradiću Nikiti možete prošetati prekrasnim uličicama i posetiti baziliku. Seoce Toroni je poznato po upečatljivim ostacima drevnih znamenitosti i ranohrišćanskoj bazilici Svetog Atanasija. Već pri kraju “drugog prsta ” nalazi se manastir  Ksiropotamos, u gradiću Sarti. U selu Sikija su ostaci drevnog hrama i živopisne vetrenjače.

 

Atos

Atos je treći prst poluostrva Halkidiki. Poznat po duhovnom centru Pravoslavlja i centru hodočašća hiljada vernika iz celog sveta. Jedina monaška republika na celom svetu, Hilandar, stvara jedinstven osećaj na tom delu poluostrva.

Prekrasni pejzaži, planina, obala. Bogata riznica hiljadama godina starog vizantijskog nasleđa. Zvuči paradoksalno ali moguće je odmarati na ovom najmističnijem prstu poluostrva. Hotelski kompelksi prostiru se do granice sa monaškom republikom i pružaju visoku uslugu koju retko gde da možete sresti. Idealno za odmor od bučne svakodnevice.

Na granici sa Svetom Gorom nalaze se gradići Uranopolis (nebeski grad) i Tripiti koji su popularni među ljubiteljima mirnog odmora. Nude prekrasne peščane plaže, kristalno čisto more i pejzaže od kojih zastaje dah. Iz luke grada Uranopolis polaze brodići kojima krstarite na malom rastojanju od Svete Gore i manastira

 

 


 • Included
  Halkidiki
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast