Top
 

Gran Canaria

Gran Canaria

Čiste plaže, živahna odmarališta, autentična sela idealna za istraživanje, čine Gran Kanariju pravim izborom za odmor tokom cele godine.

Ovo vulkansko ostrvo je treće po veličini u Kanarskom arhipelagu i izuzetnoje  popularna turistička destinacija. Najveći gradski centar je Les Plamas de Gran Canaria. Ostrvo nudi raznolik sadržaj za svačiji ukus. Sa jedne strane, velika odmarališta kao što su Playa del Ingles i Maspalomas, nude veoma aktivan i sadržajan noćni život. Sa duge, gradovi kao Puerto Mogan, Bahia Feliz i Puerto Rico nude prostrane plaže i daleko mirniji noćni život. U Meloneras and Playa Taurito sve dolazi sa dozom sjaja: prodavnice i butici sa vrhunskom ponudom, kao i luksuzni hoteli.

Još jedan razlog zasto je Gran Kanarija popularna destinacija je njena autentičnost. Ako želite da istražite tradicionalan ostrvski život, postoji dosta sela koja su zadržala prvobitan izgled.

 

Top destinacije

 

Smešten u južnom delu Gran Kanarije, Arguineguin je ribarsko selo sa modernim detaljima. Mesto je prilagođeno turistima, sa mnoštvom plaža koje su skrivene duž obale, nedeljnom tržnicom i traženim školama ronjenja.

Bahia Feliz, moderan, elegantan grad na južnoj obali ostrva. Ima mali seoski trg, prepun restorana i kafića, dok parkovi i zgrade u marokanskom stilu doprinose šarmu mesta. Tamna peščano – šljunkovita plaža nije velika, ali nudi dosta privatnih prostora. Stenoviti rtovi i penušavo more daju dramatičan izgled.

Na jugu ostrva smešten je Maspalomas, mirno i sofisticirano mesto. Umesto velikih tržnih centara i noćnih klubova, odlikuju ga prvoklasni restorani i dizajnerski butici smešteni uz 6 km dugu peščanu plažu. Najveća atrakcija je 68 m visok svetionik El Faro de Maspalomas, kao i dugački bulevar El Faro.

Playa del Ingles je smeštena na najjužnijem delu ostrva,  između odmarališta Maspalomas i San Agustin, i prepuna je hotela i noćnih klubova. Bela peščana plaža dugačka 3 km. Ovo mesto je raj za kupce. Postoji 12 tržnih centara koji omogućajavju duty-free kupovinu.

Na jugozapadnoj obali ostrva nalazi se Puerto Rico sa najviše sunčanih sati. Odlikuju ga veliki luksuzni hoteli, trgovački kompleksi, vrhunska zabava i internacionalna kuhinja. Mesto ima dve istaknute plaže, Amadores Beach na severu sa zlatnim peskom i Puerto Rico plaža u centru grada, pored koje je smeštena marina.

San Agustin na južnom delu ostrva, sa plažom bez gužve, opuštenim noćnim životom i odličnim restoranima. Zaštićena uvala je idealna za ronjenje.

Jedan od najlepših gradova ostrva je Puerto Mogan. Ovde vas očekuju avenije sa palmama, vrhunski restorani i marina puna jahti. Ovaj ribarski grad na jugozapadu ostrva ima poseban šarm. Uske ulice sa kaldrmom i belim kućama. Centar bez  saobraćaja i sa restoranima u italijanskom stilu je posebno romantičan.

 

✪ Preporuka hotela

 

TUI best FAMILY Taurito Princess 4* – Playa Taurito                  

 

Hotel nudi fantastičan pogled na more, bogat zabavni program za decu, kao i brojne sportske aktivnosti. Plaža Playa de Taurito je udaljena 30 m. Do centra Puerto de Mogán je 16 km. Najbliže autobusko stajalište je udaljeno 500 m. Vreme transfera je oko 70 min. Aerodrom je na 55 km.

 

 

 

Hotel Riu Palace Maspalomas 4* – Playa del Ingles

 

Hotel sa ipresivnim pogledom, dvorištem sa velikim bazenom, vrhunskom uslugom i lokacijom u blizini mora. Do plaže i Paseo Marítimo ima 15 min duž šetališta. Autobusko stajalište je na 50 m. Vreme transfera je ok 45 min. Aerodrom je na 30 km.

 

 

 

 

Seaside Grand Hotel Residencia 5* – Maspalomas

 

Do peščane plaže i dina Maspalomas može se stići za nekoliko minuta, udaljenost je oko 300 m. Promenada uz obali je puna restorana, barova, i prodavnica. Golf teren je udaljen oko 3 km. Vreme transfera je oko 40 min.

 

 

 

Najbolje vreme za Gran Kanariju

Vreme je uglavnom uvek toplo. Čak i zimi, temperatura se kreće od 16 do 22 °. Leto je između maja i oktobra. U ovo doba godine temperatura se kreće od 20 do 30 °. Najvlažniji meseci su januar i februar, a tokom leta se može javiti neobičan pljusak na severu ostrva.

 

 


 • Included
  Gran Canaria
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast