Top
 

Dubai

Dubai

Sedam država smeštenih na jugoistoku Arapskog poluostrva čine Ujedinjene Arapske Emirate. Najveći među njima je Abu Dabi, a najnaseljeniji i najatraktivnijiji je Dubai. Ne tako davno, ovaj kutak sveta nije bio ništa više od prostrane pustinje.

Dubai iznova oduševljava posetioce svojim impresivnim tvorevinama, prirodnim lepotama, rekordnim kulama i belim, peščanim plažama. Uspeo je da zaseni  Abu Dabi i postane pravi dragulj UAE. Nadimak mu je i grad superlativa kako poseduje najviše građevine, najveće tržne centre i najluksuznije hotele na svetu. Sa druge strane, stari deo Dubaija odiše tradicionalnim načinom života sa mirisnim začinima i autentičnim čamcima.

 

Atrakcije Dubaija  

Kao izuzetno moderna i popularna destinacija, Dubai nudi impersivan i raznolik sadržaj.

Krstarenje ili uzbudljiva vožnja gliserom su najbolji načini da uživate u jednoj od najvećih svetskih marina. Bićete impresionirani futurističkim zgradama, dizajnerskim prodavnicama i ekstravagantnim restoranima na obali.

Posetite Palm Jumeirah, ostrvo u obliku palme, okarakterisano je i kao osmo svetsko čudo. Ovde možete isprobati vožnju helikopterom, plivati među ajkulama i ručati u blistavoj marini.

Jedno od najpoznatijih emiratskih atrakcija je Burj Khalifa, najveći neboder na svetu koji je moguće videti i miljama daleko.

Odmah pored njega je i Dubai Mall sa preko hiljadu prodavnica, akvarijumom, klizalištem i zabavnim parkom za decu. Sve vrste kuhinje koje zamislite su vam na dohvat ruke, kao i  koktel barovi na najvišim spratovima spektakularnih hotela.

 

Najveći emirat Abu Dabi je takođe atraktivna destinacija zbog svoje kolekcije unikata i spektakularne džamije Sheikh Zayed. Na samom severu Ras Al Khaimah nudi obalu dužine 40 km, koja je još uvek netaknuta i prilično tajanstvena. Slično je i sa Fujairah gde se plaže stapaju sa planinskim pejzažima, i gde možete naći odlična mesta za ronjenje.

 

✪ Highlights hoteli Dubai ✪

 

Emerald Palace Kempinski Dubai 5* – Dubai, The Palm

 

Hotel poseduje 100,000 km2 i impresivnu dekoraciju inspirisanu 18. vekom. Na 3 minuta hoda se nalazi 500 m dugačka privatna, peščana plaža gde su zastupljeni brojni sportovi na vodi. Hotel poseduje i svoj tržni centar i bioskop.

 

 

 

 

Anantara Dubai The Palm Resort & Spa 5* – Dubai, The Palm

 

Ovaj luksuzni hotel iz lanca Anantra predstavlja novi koncept za Dubai. Azijski dizajn, prostrani bazen – laguna i stakleno dno. Gosti se mogu relaksirati u odlično opremljenom spa centru.

 

 

 

 

 

Jumeirah Beach Hotel 5* – Dubai, Jumeirah Beach

 

Tradicionalni hotel koji oduševljava svojom lokacijom, direktno na plaži. “Uptown” bar nudi spektakularan pogled. U blizini se nalazi aqau park koji je na raspolaganju gostima hotela.

 

 

 

 

 

Nabolje vreme za odlazak u Dubai

Ovde je nebo skoro uvek vedro, a kiša i oblaci su retki. Mogu se desiti padavine između novembra i aprila To je svakako najbolje vreme za putovanje jer je temperatura preko 20 °C  idealna za razgledanje i sunčanje. Ukoliko dođete tokom leta, očekuje vas dosta sunca. Temperature mogu dostići i do 45 °C , pa su mnoge aktivnosti na otvorenom nemoguće. Ipak, ima mnogo klimatizovanih zgrada u kojima možete da se opustite.

 


 • Included
  Dubai
 • Not Included
  Departure Taxes
  Entry Fees
  5 Star Accommodation
  Personal Guide
  Breakfast