Loading...

Gde putovati u septembru, ponuda hotela i destinacija za odmor

ODMOR U SEPTEMBRU: GDE DA PUTUJETE?

Razmišljate gde biste putovali u septembru? Francuska, Kipar, Sicilija ili možda Egipat? Potrebno vam je nešto više od same plaže i mora...Ukoliko želite aktivan odmor, pogledajte naš predlog najatraktivnijih destinacija.

 

ITALIJA

Septembar je idealno vreme da posetite Italiju. Očekuje vas blaga klima, romantični gradovi, duge peščane plaže i kulinarski specijaliteti. Dok na jugu možete uživati u prelepoj obali, sever će vas oduševiti planinskim pejzažima. Raznolikost Italije između Dolomita na severu i plaža na jugu se ogleda u kuhinji i klulturi. Bez obzira koju regiju da odabrete, od primorskih letovališta poput Riminjia, idilične Toskane ili Sardinije, vaša očekivanja će biti ispunjena. Najjužniji deo zauzima šarmantna Kalabrija. Privlači posetioce svojom jedinstvenom prirodom, a mala sela sa belim plažama i kristalnom vodom idealna su ukoliko želite relaksaciju i mir. Sardinija je drugo po veličini ostrvo u Mediteranu. Tirkizno more, brežuljci i masivne planine karakterišu pejzaž ovog ostrva. Ono što čini Siciliju posebnom su fantastične plaže, kulturne znamenitosti, bogata gastronomska ponuda i vrhunska vina. Najveće mediteransko ostrvo vas čeka! > Ponude za Italiju u septembru.


PORTUGALIJA

Umerena klima tokom cele godine, miljama dugačke plaže i jedinstveni predeli čine Portugaliju izuzetno atraktivnom destinacijom. Lisabon važi za jedan od najlepših gradova sveta. Smešten na ušću reke Tagus u Atlantski okean, prepoznatljiv je kao “San Francisko Evrope” i grad na sedam brda. Sve čari Portugala možete osetiti u njemu. Poznat je po čuvenim tramvajima, ulicama popločanim kaldrmom, laganom ritmu, gostoprimstvu i Fado muzici. Na ušću reke Douro u okean smešten je simpatični Porto. Deo grada zvani Foz Velha prepoznatljiv je po koloritnim kućama i izvrsnim pabovima. Ljubitelje kulture očekuju brojne atrakcije, poznati most Dom Luis I koji povezuje obale reke Douro, Kuća muzike, vinski podrumi,  knjizara Lello koja podesća na muzej. Ukoliko planirate da posetite Porto, čeka vas nezaboravno iskustvo! > Ponude za Portugaliju u septembru.


KIPAR

Raznolikost ovog ostrva istočnog Mediterana opravdano ga čini jednom od najpopularnijih turističkih destinacija. Tokom odmora na Kipru uživajte u fantastičnim plažama, umetnosti i kulturi iz različitih vremena, prekrasnoj prirodi i toplom gostoprimstvu. Opustite se u udobnim hotelima na plaži u Aja Napi, mestu koje je prepoznatljivo po belom pesku i tirkiznoj vodi. Ukoliko želite da istražite drevnu istoriju i kulturu, posetite arheološki park u Pafosu. Za ljubitelje noćnog života, izbor je Limasol. Kipar je poznat i kao “ostrvo ljubavi” gde je, prema grčkoj mitologiji, rođena boginja Afrodita. > Ponude za Kipar u septembru.


 

TURSKA

Turska je tokom poslednjih godina postala jedna od atraktivnijih destinacija za odmor. Sunčana zemlja koja povezuje Evropu i Aziju okružena je Crnim, Egejskim i Sredozemnom morem. Izaberite neki od brojnih hotele idealnih za decu i sa vrhunskom uslugom. Na jugu se prostire Turska Rivijera gde se nalaze najlepše plaže. Pored 300 sunčanih dana godišnje ova regija nudi i znamenitosti poput Apolonovog hrama, kao i mogućnost za razne izlete. Karakteriše je mediteranska klima. Živahan grad Marmaris i moderna metropola Izmir su glavni turistički centri. Prelepa obala je okružena borovim šumama, a deo između Antalije i Izmira je naročito bogat uvalama savršenim za kupanje. Antalija je verovatno jedan od najlepših gradova južne obale. Obavezno posetite marinu i stari grad sa restoranima, ugodnim barovima i bazarima. Jugozapadno od Antalije je popularno letovalište Kemer, a na samo 75 km nalazi se nekadašnja važna luka Side.   > Ponude za Tursku u septembru.