Loading...

Mart

DALEKE DESTINACIJE U MARTU: GDE JE DOVOLJNO TOPLO ZA ODMOR NA PLAŽI?

Ne želite više da čekate leto kako biste uživali u suncu? Mart je savršeno vreme za daleka putovanja. Predlažemo vam najinteresantnije turističke destinacije za odmor na plaži i ponude koje će vas inspirisati da se radujete letu i u martu.

 

KUBA LETOVANJE U MARTU

Doživite nezaboravno iskustvo u jednoj od najatraktivnijih zemalja sveta. Ostrvska država smeštena između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana. Poput svojih suseda, ima tropsku klimu i dve glavne sezone, vlažnu i suvu. Uglavnom je toplo tokom cele godine, sa učestalim padavinama i dosta vlage, ali i sa dovoljno sunčanih dana. Glavni i najveći grad je Havana. Poznat je po staroj arhitekturi, klasičnim automobilima, živoj muzici  i odličnim koktelima. Turistima je atraktivan zbog kulture ali i urbanog načina života. Dva sata vožnje istočno od Havane, nalazi se Varadero – glavni turistički grad Kube. Sa belim peščanim plažama dužine 20km, kristalno plavom vodom, luksuznim hotelima i vilama postalo je sinonim za izuzetno elitnu destinaciju. Kubanske suve sezone traju od novembra do aprila i to je najpopularnije vreme za posetu. > Ponude za Kubu u martu.


CAPE VERDE

Cape Verde ili Zelenortska ostrva sa pravom nazivaju “ostrvima večnog leta”. Neverovatnih 350 sunčanih dana godišnje, spektakularni pejzaži, tropske šume i kristalno tirkizno more obećavaju odmor iz snova. Mala ostrvska država smeštena u severnom delu Atlantskog okeana je još uvek nedovoljno poznata turistička destinacija i idealna je za ljubitelje originalnih putovanja. 9 od 15 ostrva je naseljeno, a najpoznatija su Boa Vista i Sal. Ovde možete pronaći najlepše plaže sa belim peskom. Ako ste više raspoloženi za aktivniji odmor, posetite Santo Antao, Fogo gde se nalazi vulkan ili Santjago.  > Ponude za Cape Verde u martu.


 

MALDIVI 

Mart je idealan mesec za putovanje na Maldive ! . Očaravajuće bele plaže, tirkizne lagune i TOP  hoteli  su pravi izbor za odmor u martu.  Klima je umerena i temperature tokom noći retko padaju ispod 25 stepeni.Kišni dani su retkost, ali i ako se dese pljuskovi, oni su kratkotrajni  Maldivi su pravi raj za ronioce i ljubitelje sportova na vodi. Uživaćete u koralnim grebenima i podvodnom svetu koji samo ovde možete pronaći. Posebno popularan je Crni koral koje je i zaštićen.   >Maldivi  TOP hoteli i martu.

ŠRI LANKA

“Biser Orijenta” ili “suza Indije” su samo neki od maštovitih imena za Šri Lanku koja oduzima dah. Posetioce očekuju prelepi pejzaži, veliki hramovi, fantastične plaže i ljubazno okruženje. Smeštena je na jugoistoku Indije i ima toplu tropsku klimu sa dnevnim temperaturama oko 30 stepeni tokom zime i 35 stepeni tokom leta. Od 18 milona stanovnika, većina živi na jugozapadu ostrva. Službeni jezik je engleski. Najpoznatiji grad je Colombo. U brojnim wellness centrima putnici se mogu oporaviti od svakodnevnog stresa i u potpunosti uživati u svom odmoru. > Ponude za Sri Lanku u martu.


 

KHAO LAK

Provedite mart na Tajlandu, zemlji hramova i večnog sunca. Otkrijte rajsko ostrvo Khao Lak smešteno na obali Andamanskog mora, jedno od najmirnijih letovališta na Tajlandu. Sa  dnevnim temperaturama preko 30 stepeni nudi idealne uslove za odmor na plaži. Atraktivna mesta za ronjenje i dobro očuvani koralni grebeni čine Khao Lak međunarodnim i omiljenim mestom za okupljanja ronilaca. Tokom jednodevnih izleta možete upoznati brojne nacionalne parkove, vodopade i autentične hramove. Za avanturiste, azijski safari i istraživanje džungle je nezaboravno iskustvo. Khao Lak ima dosta novoizgrađenih i renoviranih hotela sa vrhunskom uslugom, gde ćete sigurno zaboraviti na stres. Na obližnjem ostrvu Puket koje je udaljeno svega 80 km vreme je malo drugačije, što ne utiče da vaš odmor bude jednako savršen. > Ponude za Kao Lak u martu.