Loading...

Mart - gde putovati, preporuka destinacija i ponuda hotela

MART I DALEKE DESTINACIJE

GDE JE DOVOLJNO TOPLO ZA LETOVANJE NA PLAŽI ?

 

Ne želite čekati leto kako biste uživali u suncu ? Mart je idealno vreme za daleka putovanja. Predlažemo Vam egzotične turističke destinacije za odmor na plaži, kao i ponudu hotela i aranžmana koji će Vas inspirisati da se radujete putovanju i letovanju u martu.


 

KUBA LETOVANJE U MARTU

Kuba u martu - Ponuda hotela

 

Letovanje na Kubi, jednoj od najatraktivnijih zemalja sveta, je nezaboravno iskustvo. Ostrvska država smeštena između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana. Poput svojih suseda, ima tropsku klimu i dve glavne sezone, vlažnu i suvu. Uglavnom je toplo tokom cele godine, sa učestalim padavinama i dosta vlage, ali i sa dovoljno sunčanih dana. Suva sezona traje od novembra do aprila i to je najbolje vreme za putovanje na Kubu. U ostalim mesecima postoji mogućnost za kratke, ali obilne pljuskove. Prosečne temperature ne variraju previše, i uglavnom se kreću od 20°C. U principu, istočni deo je neznatno topliji od zapadnog dela.

Glavni i najveći grad je Havana. Poznat je po staroj arhitekturi, klasičnim automobilima, živoj muzici i odličnim koktelima. Turistima je atraktivan zbog kulture ali i urbanog načina života. Dva sata vožnje istočno od Havane, nalazi se Varadero – glavni turistički grad Kube. Sa belim peščanim plažama dužine 20 km, kristalno plavom vodom, luksuznim hotelima i vilama postao je sinonim za izuzetno elitnu destinaciju. 

➔ Sve informacije o putovanju na Kubu pročitajte u našem vodiču KUBA

 

CAPE VERDE

Cape Verde u martu - Ponuda hotela

 

Cape Verde ili Zelenortska ostrva se sa pravom nazivaju “ostrvima večnog leta”. Neverovatnih 350 sunčanih dana godišnje, spektakularni pejzaži, tropske šume i kristalno tirkizno more obećavaju odmor iz snova. Mala ostrvska država smeštena u severnom delu Atlantskog okeana je još uvek nedovoljno poznata turistička destinacija i idealna je za ljubitelje originalnih putovanja. 9 od 15 ostrva je naseljeno, a najpoznatija su Boa Vista i Sal. Ovde možete pronaći najlepše plaže sa belim peskom. Ako ste više raspoloženi za aktivniji odmor, posetite Santo Antao, Fogo gde se nalazi vulkan ili Santjago.


 

  MALDIVI PUTOVANJE U MARTU

Maldivi TOP hoteli u martu

 

Mart je idealan mesec za putovanje na Maldive! Očaravajuće bele plaže, tirkizne lagune i TOP hoteli su pravi izbor za letovanje u martu. Klima je umerena i temperature tokom noći retko padaju ispod 25°C. Kišni dani su retkost, ali i ako se dese pljuskovi, oni su kratkotrajni. Maldivi su pravi raj za ronioce i ljubitelje sportova na vodi. Uživaćete u koralima i podvodnom svetu. Posebno popularan je Crni koral koje je i zaštićen.  

Do nedavno, Maldivi su važili za destinaciju koja je idealna isključivo za putovanje za odrasle bilo da putujete na medeni mesec ili jednostavno želite da otputujete sa partnerom ili prijateljima. Međutim, u poslednje vreme stvari su se značajno promenile. Maldivi su postali destinacija koja je sve više privlačna porodicama sa decom. Obzirom da su cene vanpansionskog smeštaja na Maldivima prilično visoke, uvek se preporučuje da birate bar uslugu polupansiona. Ukoliko se odlučite za All Inclusive uslugu u nekom od hotela na Maldivima, troškove ćete izbeći gotovo u potpunosti.

 

MALDIVI PUTOVANJE
TOP 10 ALL INCLUSIVE hotela na Maldivima 
 

KHAO LAK

Kao Lak u martu - Ponuda hotela

 

Provedite mart na Tajlandu, zemlji hramova i večnog sunca. Otkrijte rajsko ostrvo Khao Lak smešteno na obali Andamanskog mora, jedno od najmirnijih letovališta na Tajlandu. Sa dnevnim temperaturama preko 30°C nudi idealne uslove za odmor na plaži. Obala je duga 20 km, a plaže se nastavljaju jedna na drugu. Okrenuta je ka zapadu, što znači da plaže imaju idealan položaj za uživanje u zalasku sunca.

Atraktivna mesta za ronjenje i dobro očuvani koralni grebeni čine Khao Lak međunarodnim i omiljenim mestom za okupljanja ronilaca. Tokom jednodevnih izleta možete upoznati brojne nacionalne parkove, vodopade i hramove. Za avanturiste, azijski safari i istraživanje džungle je nezaboravno iskustvo. Khao Lak ima dosta novoizgrađenih i renoviranih hotela sa vrhunskom uslugom, gde ćete sigurno zaboraviti na stres. Na obližnjem ostrvu Puket koje je udaljeno svega 80 km vreme je malo drugačije, što ne utiče da Vaš odmor bude jednako savršen.