Loading...

Letovanje u maju, preporuka hotela i destinacija za putovanje

ODMOR U MAJU: GDE PUTOVATI ?

Maj je idealan mesec za kraći odmor. Sada je pravo vreme za city break. Izdvojili smo za Vas najlepše destinacije za putovanje u maju, bilo da planirate produženi vikend, duže putovanje, odmor na plaži ili avanturu i nezaboravno iskustvo.

 

GRČKA OSTRVA

Rodos, Kos, Krf i Krit - grčka ostrva u maju privlače prijatnom klimom i izvanrednom ponudom. Prepustite se grčkom gostoprimstvu, ukusnoj hrani i kristalno čistom moru. Na Rodosu Vas očekuje 300 sunčanih dana godišnje. Idealan je za sve tipove odmora, od opuštanja na plažama Tsambika, Prasonisi Beach, Faliraki, Anthony Quinn Bay, do obilazaka atrakcija kao što su Lindos i stari grad Rodos. Krf je jedno od najpopularnijih letovališta u Grčkoj. Ostrvo poznato po svojoj bujnoj i raznovrsnoj vegetaciji, planinskim pejzažima, dugim peščano – šljunkovitim plažama i skrivenim uvalama sa kristalno čistom vodom. Kos, rodno mesto čuvenog Hipokrata, privlači turiste iz godine u godinu. Ono što ga čini jednom od atraktivnijih turističkih destinacija su duge plaže sa crnim ili zlatnim peskom, male, skrivene uvale, živopisna mesta i izuzetna gostoljubivost. Bilo da se vraćate ili prvi put putujete na Krit, isplanirajte svaki trenutak unapred. Krit je dovoljno veliki da može da ponudi sve, od mirnih odmarališta, nezaboravnih plaža, istorijskih znamenitosti, preko avanturističkih pohoda, pa sve do noćnog provoda. > Ponude za Grčku u maju.


 

BALEARSKA OSTRVA

Menorka, Ibica, Formentera, a posebno Majorka nude užitak u ugodnim, ranim, letnjim temperaturema. Ibica se smatra simbolom dobrog provoda, karnevala i jet seta. Pozornica gde se ljudi ludo zabavljaju. Karakterišu ga prostrane plaže, mirisne borove šume i umerena klima. Veliki deo ostrva je proglašen svetskom baštinom. Raznolik sadržaj je ono što čini Ibicu jednom od najatraktivnijih turističkih destinacija. Majorka - ostrvo za sve uzraste, nudi 550 km obale. Ukoliko želite mir i relaksaciju, možete pronaći i neko tiho mestašce za Vas. Najveći zaliv Majorke je zaliv Alcudia, različit od samog ostrva. Uživajte u dugim peščanim plažama i kristalnom tirkiznom moru letovališta Playa de Palma. Menorka je nešto mirnija opcija i idealan izbor ako želite da provedete odmor na nekom lepom ostrvu bez klubova i večernje vreve. Pomislite samo na plaže okupane suncem, kobaltno plavo more i brda pokrivena šumom. Sjajno ćete se provesti i ako obiđete glavni grad ostrva, Maon, kao i živopisnu luku Ciudadela. > Ponude za Balearska ostrva u maju.


TOSKANA

La Dolce Vita u Toskani. Odmor uz čašu vrhunskog vina i delikatese. Prijatna mediteranska klima, peščane plaže, umetnost i kultura čine odmor u Toskani jedinstvenim iskustvom. Ne možete odoleti predivnom pejzažu Toskane gde se prelivaju živopisne boje lavande, suncokreta, lišća vinove loze i makovih polja. To je čini jednom od najromantičnijih regija Italije. Tradicionalne vile i veličanstvene građevine čine arhitekturu ovog kraja posebnom. Kako se smatra kolevkom renesanse, bezbroj kulturnih senzacija možete videti u autentičnim gradovima Firenci, Pizi i Sijeni. Toskana je svetska gastro destinacija, te se svakako prepustite čarima kulinarskih specijaliteta i vrhunskih vina Chianti, Brunello di Montalcino. Priliku da uživate u tirkiznoj boji Sredozemnog mora iskoristite na Rivijeri Etruskan.  > Ponude za Toskanu u maju.


 

TURSKA

U maju Vas očekuje savršena temperatura na turskoj rivijeri. Uživajte u luksuznim hotelima, odličnoj usluzi i povoljnim ponudama. Antalija je verovatno jedan od najlepših gradova južne obale Turske. Kao idealno mesto za odmor, privlači brojne inostrane posetioce, ali je popularna i među meštanima. Marina ispod starog grada je prepuna restorana, ugodnih barova i suvenirnica. Posetite živopisni stari grad sa malim uličicama i bazarima. Istanbul – jedan od najinspirativnijih gradova na svetu! Metropola na Bosforu privlači mnogobrojnim atrakcijama i istorijskim spomenicima. Izlet kroz Istanbul Vas vodi kroz dugu i bogatu prošlost budući da je grad koji povezuje Evropu i Aziju bio glavni grad tri carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Otkrijte i drugu stranu grada. Posetite nove tržne centre, moderne prodavnice međunarodnih brendova, i ne zaboravite da okusite noćni život koji važi za jedan od najboljih na svetu.  > Ponude za Tursku u maju.