Loading...

Januar

ODMOR U JANUARU: DESTINACIJE ZA USPEŠAN POČETAK GODINE

Božićni praznici su završeni i nova godina je počela. Za sve one koji nisu imali priliku da se opuste na kraju godine, januar je idealno vreme za odmor! Ukoliko se pitate “gde putovati u januaru”, pogledajte našu ponudu najatraktivnijih turističkih destinacija gde možete uživati u toplom vremenu i zasluženom odmoru na plaži. Ako ipak želite avanturu i nezaboravno iskustvo, ovo je pravi trenutak da se uputite u Keniju ili Tanzaniju i doživite safari. Januar je savršeno vreme za skijanje, ali ako planirate beg od zime, posetite neku od sledećih egzotičnih destinacija.

 

CAPE VERDE

Cape Verde ili Zelenortska ostrva sa pravom nazivaju “Ostrvima večnog leta”. Neverovatnih 350 sunčanih dana godišnje, spektakularni pejzaži, tropske šume i kristalno tirkizno more, obećavaju odmor iz snova. Mala ostrvska država smeštena u severnom delu Atlantskog okeana je još uvek nedovoljno poznata turistička destinacija i idealna je za ljubitelje originalnih putovanja. Čak i u januaru možete uživati u beskrajnim peščanim plažama i prijatnim temperaturama. 9 od 15 ostrva je naseljeno, a najpoznatija su Boa Vista i Sal, savršen izbor za letnji odmor u hladnom januaru. Ovde možete pronaći najlepše plaže sa belim peskom. Ako ste više raspoloženi za aktivniji odmor, posetite Santo Antao, Fogo gde se nalazi vulkan ili Santjago.   > Ponude za Cape Verde u januaru.


AZIJA

Idealno rešenje za uzbudljiv početak godine je skakako impresivna Azija. Prepustite se kulturi potpuno drugačijoj od evropske i doživite jedinstveno iskustvo. U Khao Laku i Šri Lanki vas očekuju prijatne temperature i sunčano vreme čak i tokom hladnog januara. Pored toga, malo je kišnih dana u poređenju sa drugim mesecima. Rajska ostrva, izolovane plaže i čista egzotika čine Tajland posebnim. Bilo da želite avanturu ili samo odmor, na najpopularnijem ostrvu Bali sve vaše želje će biti ostvarene. Maldivi vam garantuju potpuno opuštanje, kristalno more i zanimljiv podvodni svet.  > Ponude za Šri Lanku u januaru.


 

KARIBI

Ako na zemlji postoji raj, to su definitivno Karibi. Posebno u zimskim mesecima Karibi mame snežnobelim peščanim plažama. Zapravo, najbolje vreme za putovanje je od januara do marta. Ako želite relaksaciju, Kuba je pravi izbor. Tropsko sunce, kristalno more, "Cuba Libre" i salsa privlače sve posetioce. A kako vam se dopada Jamajka? Tamnzeleni, planinski pejzaži, veličanstveni vodopadi i egzotična kuhinja su samo deo iskustva koje ovde možete imati. Pored toga, očekuju vas prekrasne bele plaže i sunčano vreme.  Glavna odmarališta na ostrvu su Montego Bay, Negril i Ocho Rios. U ovim živahnim gradovima luksuzni hoteli su smešteni na obali, u blizini reggae barova i noćnih klubova. Lucea i Runaway Bay vam nude netaknute plaže i dosta mirniji ritam. > Ponude za Dominikansku Republiku u januaru.


MALDIVI

Maldivi čekaju na vas! Očaravajuće bele plaže, tirkizne lagune i vrhunski hoteli su pravi izbor za odmor u januaru. Arhipelag od oko 1.200 ostrva nudi sve što vam je potrebno: čist vazduh, netaknutu prirodu, lagano sunce i potpuni užitak. Klima je umerena i temperature tokom noći retko padaju ispod 25 stepeni. Maldivi su pravi raj za ronioce i ljubitelje sportova na vodi. Uživaćete u najlepšim koralnim grebenima, šarenim ribama i podvodnom svetu koji samo ovde možete pronaći. > Ponude za Maldive u januaru.


 

ZANZIBAR

U Indijskom okeanu,  kraj istočne obale Afrike nalazi se egzotično ostrvo Zanzibar. Očekuju vas bele plaže, smaragdne šume i bistra voda - pravi tropski raj. Ostrvo je nekada bilo centar trgovačkih puteva pa se u njemu oseća uticaj različitih kultura. To najbolje potvrđuje Stone Town - stari deo glavnog grada Zanzibara smeštenog na zapadnoj strani ostrva. Osim toga, šetnjom kroz lokalne bazare shvatićete zašto je Zanzibar dobio nadimak ostrvo začina. Uzgajanje začina je najveća idustrija na ostrvu, kao i deo kulture. Na severoistočnoj obali Zanzibara smešteno je malo i autentično selo Kiwengwa, sa belim peščanim plažama i brojnim luksuznim hotelima. Idealna je destinacija za ronjenje, poznata po živopisnim podvodnom svetu. Nungwi koji se nalazi na samom severu ostrva je drugo po veličini mesto na Zanzibaru. Ovde je ribolov način života i simbol mesta su tradicionalni ribarski čamci, palme ali i moderni hoteli smešteni na jednoj od najpoznatijih plaža. Za ljubitalje vrelih letnjih dana savetuje se putovanje od decembra do februara kada je zapravo pravo zanzibarsko leto. > Ponude za Zanzibar u januaru.