Loading...

Putovanje u februaru 2021, daleke destinacije, ponuda hotela

FEBRUAR I EGZOTIČNA PUTOVANJA

DALEKE DESTINACIJE ZA LETOVANJE TOKOM ZIME

 

Februar je idealno vreme za egzotična i daleka putovanja. Pogledajte naš predlog dalekih destinacija koje možete posetiti tokom zime i uživati u odmoru na plaži. Maldivi, Zanzibar, Dominikanska Republika ili Dubai su odličan izbor za letovanje u februaru.

 


DUBAI PUTOVANJE U FEBRUARU

Dubai februar 2021 - Ponuda hotela

 

Dubai je najbliža i idealna destinacija za odmor i letovanje tokom zimskog perioda. Ovde je nebo skoro uvek vedro, a kiša i oblaci su retki. Mogu se desiti padavine između novembra i aprila. To je svakako najbolje vreme za putovanje u Dubai jer je temperatura preko 20°C idealna za razgledanje i sunčanje. Ukoliko idete u Dubai tokom leta, očekuje Vas dosta sunca. Temperature mogu dostići i 45°C, pa su mnoge aktivnosti na otvorenom nemoguće.

Dubai je grad koji iznova oduševljava posetioce svojim luksuznim građevinama, prirodnim lepotama i belim, peščanim plažama. Uspeo je da zaseni Abu Dabi i postane pravi dragulj UAE. Nadimak mu je i grad superlativa kako poseduje najviše građevine, najveće tržne centre i najluksuznije hotele na svetu. Izuzetno je tolerantan, kosmopolitski i multikulturni grad čije stanovništvo čini više od 200 različitih nacionalnosti koje žive skladno. Ipak, prilikom putovanja u Dubai treba voditi računa o lokalnoj kulturi i običajima. Kako je uglavnom muslimanska zemlja, preporučuje se skromno oblačenje. Radna nedelja traje od nedelje do četvrtka, a vikend je petak i subota.

Kao veoma moderna i popularna destinacija, Dubai nudi zanimljiv i raznolik sadržaj. Od Burj Khalifa do Marine, postoji čitav niz znamenitosti i atrakcija koje trebate posetiti prilikom putovanja u Dubai. Krstarenje ili uzbudljiva vožnja gliserom, Palm Jumeirah popularno ostrvo u obliku palme, Burj Khalifa jedna od najpoznatijih emiratskih atrakcija koju je moguće videti i miljama daleko, odmah pored je i Dubai Mall. Dubai nudi brojne, prelepe plaže, a ono što je najvažnije, sve plaže su peščane.

Detaljne informacije o putovanju u Dubai možete pronaći u našem vodiču kroz destinaciju.

 # VODIČ DUBAI

 


ZANZIBAR PUTOVANJE U FEBRUARU

Zanzibar februar 2021 - Ponuda hotela

 

Najbolje vreme za putovanje na Zanzibar je od decembra do kraja ferbruara, kao i od juna do oktobra. Tokom ovih meseci temperatura na Zanzibaru se kreće oko 30℃ i more je, takođe znatno toplije. Kraća kišna sezona na Zanzibaru traje od novembra do decembra. Kišna sezona je zapravo najduža od marta do maja. Tokom januara i februara je kratka suva sezona - pravo zanzibarsko leto koje preporučujemo svim ljubiteljima vrelih dana. Očekuju Vas bele plaže, od kojih su najpopularnije Nungwi Kendwa

Egzotično putovanje na Zanzibar nudi brojne mogućnosti. Da bi Vaše letovanje na Zanzibaru bilo potpuno, nemojte propustiti sledeće izlete: Izleti brodom na gotovo svim plažama i u hotelima možete pronaći brojne ponude za izlete brodom. Ono što bi svakako trebalo da probate tokom odmora na Zanzibaru je izlet sa ronjenjem. Istražete jedinstven podvodni svet... morske kornjače, šarene morske zvezde i veliki izbor različitih vrsta riba. Stone Town istorijski, stari grad Zanzibara svakako vredi posetiti. Ako prošetate kroz brojne gradske uličice, doživećete jedinstvenu i autentičnu kulturu i upoznaćete ljude na ostrvu. Takođe, možete posetiti tradicionalnu pijacu u Stone Town-u i otkriti širok spektar začina, ribe i lokalne hrane. Prison Island ispred luke Stone Town nalazi se malo ostrvo Prison Island, gde je smeštena zgrada koja je prvobitno trebala da služi kao zatvor, ali nikada nije korišćena. Ostrvo je popularno odredište za ronioce i ljubitelje prirode. Tamo možete pronaći džinovske kornjače i uživati u sjajnoj prirodi. Ostrvo možete obići za sat vremena. Začinske ture Zanzibar je s razlogom dobio nadimak Ostrvo začina, pa bi svakako trebalo da učestvujete u začinskim turama. Tokom obilaska naučite kako i pod kojim uslovima rastu poznati začini, možete ih brati, uživati u mirisima i istovremeno bolje upoznati ostrvo.

Kako bi Vaše Zanzibar putovanje bilo nezaboravno, pročitajte naš vodič kroz destinaciju.

# ZANZIBAR VODIČ

 


MALDIVI PUTOVANJE U FEBRUARU

 Maldivi februar 2021 - Ponuda svih hotela

 

Sezona na Maldivima: januar, februar, mart, april, jul, avgust, novembar, decembar. Najbolje vreme za putovanje na Maldive je od novembra do aprila. Maldive odlikuje tropska klima, prosečna minimalna temperatura 25.5°C, prosečna maksimalna temperatura 30.4°C. U zavisnosti kakav tip odmora planirate, svakako treba pažljivo izabrati resort na Maldivima gde ćete provesti Vaš odmor. Na Maldivima je zapravo jedan resort jedno ostrvo.

Do nedavno, Maldivi su važili za destinaciju koja je idealna isključivo za putovanje za odrasle bilo da putujete na medeni mesec ili jednostavno želite da otputujete sa partnerom ili sa prijateljima. Međutim, u poslednje vreme stvari su se značajno promenile. Maldivi su postali destinacija koje je sve više privlačna porodicama sa decom. Veliki broj hotela se trudi da prilagodi svoj sadržaj najmlađim gostima od interesantnih igraonica sa mnoštvom tobogana preko animacije do dečijeg menija. Obzirom da su cene vanpansionskog smeštaja na Maldivima prilično visoke, uvek se preporučuje da birate bar uslugu polupansiona. Ukoliko se odlučite za All Inclusive uslugu u nekom od hotela na Maldivima, troškove ćete izbeći gotovo u potpunosti. Maldivi se smatraju izuzetno ekskluzivnom destinacijom kojoj ne uspevaju da odole ni najzahtevniji turisti. Beli besak, kristalno čisto tirkizno more, privatnost, besprekorno dizajnirani luksuzni hoteli i vrhunska gastronomija samo su neke od prednosti kojima se ponose resortovi na Maldivima. Zbog toga su izbor poznatih ličnosti i poštovaoca dobrog stila i luksuza. Maldivi su definitivno br. 1 honeymoon destinacija. Hoteli su uvek spremni da iznenade mladence raznim pogodnostima.

Ako Vam je potrebno više informacija o putovanju na Maldive, pročitajte naš vodič kroz destinaciju.

 # MALDIVI PUTOVANJE

 


MEKSIKO PUTOVANJE U FEBRUARU

Meksiko februar 2021 - Ponuda hotela

 

Najbolje vreme za putovanje u Meksiko je tokom suve sezone od decembra do aprila. Treba izbeći period kišne sezone od maja do oktobra. Period između juna i novembra zvanično je proglašen sezonom uragana u Meksiku. Zahvaljujući ustaljenim temperaturama vode, odmor na plaži je moguć tokom cele godine. Južno od Meksika zastupljena je tropska klima. To sa sobom donosi visoku vlažnost tokom cele godine. Sever ima prilično niže temperature zimi. Meksiko nudi preko 10.000 km tropske obale i bezbroj uvala sa peščanim plažama. Najpopularnija mesta sa luksuznim hotelskim kompleksima i raznovrsnim sadržajima su Playa del Carmen, Cancun, Puerto Vallarta, Acapulco.

U istočnom delu Meksika nalazi se poluostrvo Jukatan i popularno letovalište Kankun. Što se tiče odmora, Kankun je definitvno lider. Ovo bivše ribarsko selo je pretvoreno u turističko mesto i hotelsku zonu. 18 km dugačko ostrvo sa Karipskim morem sa jedne i lagunom sa druge strane nudi bogat noćni život, tržne centre, golf terene i još puno sadržaja. Tulum, nekada uspavani grad bez plaže, danas je popularno meksičko odmaralište koje turistima nudi bezbroj aktivnosti i avantura. Tulum je za sve one koji žele da vide i budu viđeni. Putovanje u Meksiko nudi mnogo više od odmora na plaži i kupanja. Izbor atrakcija i aktivnosti u kojima možete uživati je neograničen. Umetnost, festivali, gastronomija će upotpuniti vaše letovanje i učiniti odmor u Meksiku nezaboravnom uspomenom.

Više informacija o putovanju u Meksiko, preporuku hotela, kao i ponudu aranžmana možete pronaći u našem vodiču.

 # VODIČ MEKSIKO

 


KHAO LAK

Ponuda hotela - Khao Lak u februaru

 

Februar je mesec sa najmanje kišnih intervala i idealno je vreme da posetite Khao Lak. Sa dnevnim temperaturama preko 30°C nudi najbolje uslove za odmor na plaži. Atraktivna mesta za ronjenje i dobro očuvani koralni grebeni čine Khao Lak međunarodnim i omiljenim mestom za okupljanja ronilaca. Tokom jednodevnih izleta možete upoznati brojne nacionalne parkove, vodopade i autentične hramove. Za avanturiste, azijski safari i istraživanje džungle je nezaboravno iskustvo. Na obližnjem ostrvu Puket vreme je malo drugačije, što ne utiče da Vaš odmor bude jednako savršen. Provedite februar na Tajlandu i uživajte u zemlji hramova, večnog sunca, belim peščanim plažama i impresivnom podvodnom svetu. 

 


DOMINIKANSKA REPUBLIKA

Dominikanska Republika u februaru - Ponuda hotela

 

Ono što Dominikansku Republiku čini posebno atraktivnom je oko 600 km peščane obale i sunce tokom cele godine. Malo padavina, dosta sunčanih sati i temperature preko 26°C. Dominikana je pravi izbor za putovanje u februaru. Posebno na jugoistoku zemlje Vas očekuju kilometrima dugačke bele, peščane plaže, tirkizno plavo more i beskrajne kokosove palme. Unutrašnjost će Vas oduševiti prostranim plantažama duvana i nacionalnim parkovima. Severna obala je odlična za avanturiste i ljubitelje sportova na vodi. Istražite prekrasnu prirodu i život lokanog stanovništva. Šta može biti lepše od odmora na Karibima koje mnogi posetioci nazivaju rajem na zemlji.

Na severu Dominikanske Republike je simpatični grad Puerto Plata, koji će Vas inspirisati i oživeti duh kolonijalnog vremena. Grad ima mnogo toga da ponudi svojim posetiocima. Pored brojnih muzeja, atrakcija kao što su Mount Isabel de Torres i Fortaleza San Felipe iz 16. veka i egzotične arhitekture, turisti svakako mogu uživati u suncu i prelepim peščanim plažama. Puerto Palato uvek obećava nezaboravno iskustvo.

Punta Cana je jedno od najpopularnijih mesta na istoku Dominikanske Republike. Poznata je po toplom moru i nepreglednim plažama poput "Bavaro" ili "Cabeza de Toro". Temperatura tokom cele godime je 25-35°C. Pre samo 25 godina ovo mesto je bilo potpuno zapušteno, a danas je jedno od najekskluzivnijih destinacija za odmor. Uživajtu u savršenom ambijentu, plesu i egzotičnim koktelima.

Kao glavni grad sa preko dva miliona stanovnika, Santo Domingo je najveća metropola u državi. Nalazi se na južnoj obali. Tu možete pronaći brojne crkve, manastire, diviti se kraljevskoj rezidenciji, i drugim istorijskim tragovima. Katedrala Santo Domingo, botanička bašta, akvarijum i park Los Tres Ojos su definitivno vredni posete. Kilometri fine peščane plaže i kristalno čistog mora učiniće Vaše putovanje pravim užitkom. Santo Domingo je sve popularniji i kod ljubitelja sportskog odmora.

Kako bi Vaše letovanje u Dominikani bilo nezaboravno, pogledajte našu ponudu najboljih hotela i aranžmana.

# VODIČ DOMINIKANA

 


KUBA

Ponuda hotela - Kuba u februaru

 

Doživite nezaboravno iskustvo u jednoj od najatraktivnijih zemalja sveta. Ostrvska država smeštena između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana. Poput svojih suseda, ima tropsku klimu i dve glavne sezone, vlažnu i suvu. Uglavnom je toplo tokom cele godine, sa učestalim padavinama i dosta vlage, ali i sa dovoljno sunčanih dana. Glavni i najveći grad je Havana. Poznat je po staroj arhitekturi, klasičnim automobilima, živoj muzici i odličnim koktelima. Turistima je atraktivan zbog kulture ali i urbanog načina života. Dva sata vožnje istočno od Havane, nalazi se Varadero – glavni turistički grad Kube. Sa belim peščanim plažama dužine 20 km, kristalno plavom vodom, luksuznim hotelima i vilama postao je sinonim za izuzetno elitnu destinaciju. Kubanske suve sezone traju od novembra do aprila i to je najpopularnije vreme za posetu.

Pogledajte ponudu aranžmana i hotela i brojne korisne informacije za Vaše letovanje na Kubi.

 # KUBA LETOVANJE