Loading...

Februar

ODMOR U FEBRUARU: GDE JE TOPLO I SUNČANO?

Zima je... sve što želite je da uživate na plaži, gde je toplo i ugodno. Ili ste ipak zimski tip i nikako ne želite da propustite sezonu snega? Bilo da ste ljubitelj skijanja ili odmora u toplijim krajevima, otkrivamo vam najlepše destinacije koje možete posetiti u februaru.

 

KHAO LAK- putovanje u februaru

Februar je mesec sa najmanje kišnih intervala i idealno je vreme da posetite Khao Lak. Sa dnevnim temperaturama preko 30 stepeni nudi najbolje uslove za odmor na plaži. Atraktivna mesta za ronjenje i dobro očuvani koralni grebeni čine Khao Lak međunarodnim i omiljenim mestom za okupljanja ronilaca. Tokom jednodevnih izleta možete upoznati brojne nacionalne parkove, vodopade i autentične hramove. Za avanturiste, azijski safari i istraživanje džungle je nezaboravno iskustvo. Na obližnjem ostrvu Puket vreme je malo drugačije, što ne utiče da vaš odmor bude jednako savršen. Provedite februar na Tajlandu i uživajte u zemlji hramova, večnog sunca, belim peščanim plažama i impresivnom podvodnom svetu.  > Ponude za Khao Lak u februaru.


DOMINIKANSKA REPUBLIKA

Ono što Dominikansku Republiku čini posebno atraktivnom je oko 600 km peščane obale i sunce tokom cele godine. Malo padavina, dosta sunčanih sati i temperature preko 26 stepeni. Dominikana je  izbor za putovanje u februaru. Posebno na jugoistoku zemlje vas očekuju kilometrima dugačke bele, peščane plaže, tirkizno plavo more i beskrajne kokosove palme. Unutrašnjost će vas oduševiti prostranim plantažama duvana i nacionalnim parkovima. Severna obala je odlična za avanturiste i ljubitelje sportova na vodi. Istražite prekrasnu prirodu i život lokanog stanovništva. Šta može biti lepše od odmora na Karibima koje mnogi posetioci nazivaju rajem na zemlji.

Na severu Dominikanske Republike je simpatični grad Puerto Plata, koji će vas inspirisati i oživeti duh kolonijalnog vremena. Grad ima mnogo toga da ponudi svojim posetiocima. Pored brojnih muzeja, atrakcija kao što su Mount Isabel de Torres i Fortaleza San Felipe iz 16. veka i egzotične arhitekture, turisti svakako mogu uživati u suncu i prelepim peščanim plažama. Puerto Palato uvek obećava nezaboravno iskustvo.

Punta Cana je jedno od najpopularnijih mesta na istoku Dominikanske Republike. Poznata je po toplom moru i nepreglednim plažama poput "Bavaro" ili "Cabeza de Toro". Temperatura tokom cele godime je 25-35 stepeni. Pre samo 25 godina ovo mesto je bilo potpuno zapušteno, a danas je jedno od najekskluzivnijih destinacija za odmor. Uživajtu u savršenom ambijentu, plesu i tipičnim koktelima.

Kao glavni grad sa preko dva miliona stanovnika, Santo Domingo je najveća metropola u državi. Nalazi se na južnoj obali. Možete pronaći brojne crkve, manastire, diviti se kraljevskoj rezidenciji, i drugim istorijskim tragovima. Katedrala Santo Domingo, botanička bašta, akvarijum i park Los Tres Ojos su definitivno vredni posete. Kilometri fine peščane plaže i kristalno čistog mora učiniće vase putovanje pravim užitkom. Santo Domingo je sve popularniji i kod ljubitelja sportskog odmora.     > Ponude za Dominikansku Republiku u februaru.


 

MEKSIKO

Kankun • Playa del Carmen • Tulum •

Želite da pobegnete od hladnog februara i uživate u sunčanom odmoru i interesantnim predelima? Posetite Meksiko – zemlju punu iznenađenja. Uronite u svet Maja i otkrijte magična mesta. Ono što čini Meksiko atraktivnim je odličan spoj odmora i kulture, spektakularne piramide, tragovi civilizacije Maja, Meksiko City koji oduševljava svojom panoramom kao i Playa del Carmen. Za one koji su zainteresovani za kulturu, Meksiko sa svojim brojnim nalazištima predstavlja muzej na otvorenom. UNESCO je mnoge atrakcije zemlje proglasio spomenikom svetske baštine. Meksiko privlači sa preko 10,000 km tropske obale i bezbroj uvala sa peščanim plažama. Pored izolovanih ribarskih sela, interesantna su i letovališta sa luksuznim hotelskim kompleksima i raznovrsnim sadržajima kao što su Playa del Carmen, Cancun, Puerto Vallarta, Acapulco.

U istočnom delu Meksika nalazi se poluostrvo Jukatan i popularno letovalište Cancun. Tirkizno more i karipski šarm privlače sve veći broj posetilaca. Jedno od najpoznatijih destinacija je Acapulko. Idealno mesto za sve koji traže čiste plaže (postoji dvadeset različitih), toplo more i odmor tokom celog dana. > Ponude za Meksiko u februaru.


 

KUBA

Doživite nezaboravno iskustvo u jednoj od najatraktivnijih zemalja sveta. Ostrvska država smeštena između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana. Poput svojih suseda, ima tropsku klimu i dve glavne sezone, vlažnu i suvu. Uglavnom je toplo tokom cele godine, sa učestalim padavinama i dosta vlage, ali i sa dovoljno sunčanih dana. Glavni i najveći grad je Havana. Poznat je po staroj arhitekturi, klasičnim automobilima, živoj muzici  i odličnim koktelima. Turistima je atraktivan zbog kulture ali i urbanog načina života. Dva sata vožnje istočno od Havane, nalazi se Varadero – glavni turistički grad Kube. Sa belim peščanim plažama dužine 20km, kristalno plavom vodom, luksuznim hotelima i vilama postalo je sinonim za izuzetno elitnu destinaciju. Kubanske suve sezone traju od novembra do aprila i to je najpopularnije vreme za posetu. > Ponude za Kubu u februaru.