Loading...

Maldivi sa decom - Porodično letovanje na Maldivima

 

Maldivi i porodično letovanje

ALL INCLUSIVE hoteli na Maldivima za savršen porodični odmor

 

Maldivi važe za romantičnu destinaciju za parove i medeni mesec, i to sa razlogom. Ko ne bi voleo da uživa sa svojim partnerom u zalasku sunca na ovoj prelepoj desticaciji, večera u restoranima sa Michelin zvezdicama, sunča se na peščanim belim plažama i odmara u vilama kraj mora.

Maldivi su, takođe, divna destinacija za odmor sa decom, bez obzira na uzrast. Očekuje Vas nezaboravno porodično letovanje, odmor i uživanje u mirnom okruženju. Zapravo, odmor na Maldivima sa decom može biti jedno od Vaših najneverovatnijih putovanja. Naravno, neki hoteli su više prilagođeni porodicama sa decom i tinejdžerima, nego drugi. Zato Vam u nastavku predlažemo par hotela na Maldivima koji će zadovoljiti sve Vaše potrebe prilikom letovanja sa porodicom.

Ako se pitate da li Maldivi nude dovoljno sadržaja za decu:

 

Za razliku od ostaih destinacija za odmor, na Maldivima ste ograničeni na svoje ostrvo i aktivnosti koje se na njemu nude. Ako želite i Vi kao roditelj da se odmorite, odaberite neko od ostrva gde deca mogu da uživaju u svojim aktivnostima sa osobljem hotela. Za to vreme Vi možete da probate ronjenje, spa tretmane, ili jednostavno leškarite na plaži. Ako niste ljubitelj tihih večeri i ranog odlaska na spavanje, odaberite neki od hotela koji nude razne porodične aktivnosti, živu muziku, karaoke, kviz večeri, itd.

Većina ostrva ima zanimljiv raspored aktivnosti za decu, koji nisu samo ograničeni na zatvorene dečije klubove, već deca mogu da probaju ronjenje s maskom, sportske igre na plaži, pa čak postoje i aktivnosti nakon zalaska sunca kao na primer filmske večeri ili predstave. Ako želite da dete naučite ronjenju, svakako odaberite ostrvo koje nudi početni kurs ronjenja. Za stariju decu se nude čak i penjanja po steni, spa tretmani, ateljei za slikanje, teen klubovi kao i gaming centri.

U slučaju da imate dilemu da li da odaberete pun pansion ili ALL Inclusive:

 

Na Maldivima je odabir usluge izuzetno važan, naročito ako putujete sa decom, s obzirom da su vanpansionske cene prilično visoke. Obroci mogu da variraju, od švedskog stola do večere u restoranima sa Michelin zvezdom. Usluga full board se uglavom odnosi na švedski sto i ograničena je na određeni restoran, a obično ne uključuje ni bezalkoholna pića. Nakon nekoliko dana žudećete za raznolikošću i da promenite ambijent restorana. Ovaj koncept obroka ne uključuje grickalice, tako da ćete i o tome morati da razmišljate ukoliko su sa vama i deca.

All inclusive, sa druge strane uključuje sve obroke, piće, grickalice pa čak i besplatne dečije klupske aktivnosti. Na taj način ne morate da razmišljate na odmoru o svim detaljima. Svakako to je ono što je roditeljima i najpotrebnije, da deca budu zadovoljna, a oni rasterećeni. All inclusive uključuje i a-la-carté obroke u određenim restoranima, tako da imate raznovrsniji izbor.

Napomena: Odmor na Maldivima bez usluge nije opcija, jer, kako smo napomenuli, cene vanpansionskih usluga su prilično visoke.

Savet: Na Maldivima birajte ALL inclusive koncept. Na taj način će Vaš porodični odmor biti potpun i nezaboravan.


MALDIVI - ALL INCLUSIVE HOTELI ZA PORODICE

 

 

The Sun Siyam Iru Fushi ☆☆☆☆☆

Ocena: 90%

 

Luksuzan hotelski kompleks koji garatuje udobnost i uživanje pod tropskim suncem Maldiva. Ako tražite odmor i relaksaciju, Sun Siyam je pravi izbor. Smešten je na beloj peščanoj plaži koja se proteže duž celog ostrva. Gostima nudi 13 restorana, 5 barova, 2 bazena, spa i welness program. Za decu su, takođe, predviđene aktivnosti i usluge, dečiji bazen kao i Mini klub od 3 do 12 godina, tako da se porodice mogu opustiti i uživati kako u zajedničkom vremenu, tako i u individualnim aktivnostima.


 

 

Lily Beach Resort & Spa Huvahendhoo ☆☆☆☆☆

Ocena: 96%

 

Luksuzan hotelski kompleks sa prelepom peščanom plažom i odličnim all inclusive konceptom. Gostima su na raspolaganju 4 restorana, 4 bara, 2 bazena. Za decu je ovaj hotel pravi raj, tako da će i oni i roditelji biti srećni i zadovoljni tokom porodičnog letovanja. Deca mogu uživati u svom bazenu, kao i u aktivnostima Mini kluba koji je namenjen deci od 3 do 12 godina. Mališani će se osećati kao kod kuće kako je uvek nasmejano i ljubazno osoblje hotela spremno da im izađe u susret.


 

 

Kandima Maldives ☆☆☆☆

Ocena: 95%

 

Boravak u hotelu Kandima Maldives nudi mnogo više od samog odmora i leškarenja na plaži. Moderan hotel sa odličnim restoranima, barovima i mnoštvom aktivnosti u kojima možete uživati. Pored toga, hotel je poznat po prijatnoj atmosferi i iskrenom gostoprimstvu. Velika prirodna laguna i bujno tropsko okruženje će oduševiti sve goste. Hotel je otvoren za sve tipove gostiju, porodice, parove, prijatelje...Bilo da tražite relaksaciju, avanturu, aktivan odmor ili nezaboravno porodično putovanje, Kandima je odličan izbor. Takođe, možete uživati u specijalitetima i ukusima iz različitih delova sveta u okviru 10 restorana i barova.


 

 

Paradise Island Resort & Spa ☆☆☆☆

Ocena: 83%

 

Na Atolu North Male i samo nekoliko kilometara od međunarodnog aerodroma Velana nalazi se jedan od najpopularnijih i najlepših hotela na Maldivima, Paradise Island Resort. Hotel je smešten na biserno beloj peščanoj plaži, okružen kristalnim morem i netaknutom prirodom, tako da opravdava ime koje nosi. Kako hotel predstavlja savršeno okruženje za letovanje imaćete osećaj da boravite u tropskom raju. Pozitivni utisci gostiju uglavnom potvrđuju da je ovo jedan od najboljih hotela za porodični odmor, kako zbog sadržaja tako i zbog odlične usluge. Hotel nudi bazen, 5 restorana, 3 bara, igralište.


 

 

Kuredu Island Resort & Sangu Water Villas ☆☆☆☆

Ocena: 91%

 

U ovom hotelu ćete pronaći sve što poželite, od fantastičnih a la carte restorana sa internacionalnim specijalitetima, fitnes centra, golf terena, najveće škole ronjenja na Maldivima, i da ne zaboravimo dugu, belu, peščanu plažu. Hotel ima 7 restorana, 8 barova, 3 bazena. Za decu je odvojen dečiji bazen, Mini klub Mermaids & Pirates Kid's Club od 3 do 12 godina.


PUTOVANJE NA MALDIVE

Koliko traje let do Maldiva?

 

Maldivi su ostrvska destinacija i do Maldiva možete isključivo avionom. Iz Beograda ne postoji direktan let već su letovi sa bar jednim presedanjem.

Ukoliko putujete na Maldive, u zavisnosti od izbora avio kompanije presedaćete u jednom od gradova: Doha, Istanbul ili npr. Abu Dabi. Let do Dohe traje oko pet sati uz par sati čekanja na aerodromu. Nakon toga Vas čeka još pet sati do Maldiva. Cene letova mogu u većoj meri varirati u zavisnosti od avio kompanije i perioda putovanja. 

Transfer - na aerodrom Velana (Male) sleću svi internacionalni letovi iz Evrope, pa se odatle dalje transferišu do svog izabranog hotela. Na Maldivima ima još 10 lokalnih aerodroma i ukoliko je Vaš hotel dosta udaljen od Malea, verovatno je da ćete leteti posebnim avionom na neki od njih, pa odatle brodom do svoje destinacije.

Međunarodni aerodrom - Velana je smešten na ostrvu Hulhule. Od aerodroma je organizovan transfer do Vašeg hotela i transfer je uvek uključen u cenu izabranog smeštaja. U zavisnosti od izabranog hotela, transfer se obavlja: hidroavionom, brzim brodom ili u kombinaciji lokalnog leta sa brodom. Treba imati na umu da se svi transferi obavjaju do 17h pa je, ukoliko dolazite u večernjim časovima, poželjno rezervisati hotel u neposrednoj blizini aerodroma. 


 

MALDIVI SEZONA

Najbolje vreme za putovanje na Maldive 

 

Sezona na Maldivima: januar, februar, mart, april, jul, avgust, novembar, decembar. Maldive odlikuje tropska klima, kao i konstantna temperatura od oko 30°C tokom cele godine. 

Najbolje vreme za putovanje na Maldive je od novembra do aprila. Međutim, od maja do oktobra su pljuskovi češći i znatno duži zbog vlažnog monsuna. U ovom periodu, aranžmani agencija koje u svojoj ponudi imaju putovanje na Maldive su dosta jeftiniji.

Klima na Maldivima: tropska sa relativno visokom vlažnošću, severoistočni monsun od novembra do marta, jugozapadni monsun od juna do kraja avgusta, prosečna minimalna temperatura 25.5°C, prosečna maksimalna temperatura 30.4°C.


 
5 Luksuznih All Inclusive Resortova na Maldivima
Vodič Maldivi putovanje
Kalendar putovanja Maldivi