Follow Us


📞+381/11 41 14 000
✉ info@holidayes.rs
Top
 

Dominikanska Republika 10 TOP atrakcija

Savršene plaže kao sa razglednice, luksuzni hoteli i solidna turistička infrastruktura su ono čime Dominikanska Republika privlači mnoge turiste. Raznolika geografija koja se proteže od bujnih šuma i planina, do polupustinjskih područja, takođe je jedinstveno iskustvo za one koji žele više od odmora na plaži. Hoteli na plažama mesta Punta Cana, Puerto Plata i La Romana nude sve ono što mnogi turisti žele – tropski raj i relaksaciju. Ovde se uglavnom nalaze all inclusive hoteli.

Turisti koji traže avanturu mogu se uputiti ka udaljenijim delovima Dominikane, kao što je poluostrvo Samana, planinska unutrašnjost zemlje ili ka manjim gradovima koji nisu toliko popularni. Surferi će pronaći ono što žele u mestima kao što je Cabarete. Ni jedno mesto na Karibima ne nudi bogatu tradiciju kao kolonijalna zona u glavnom gradu Santo Domingo.

Istražite prirodu, skrivene plaže i upoznajte kulturu Dominikanske Republike uz nekoliko saveta o atrakcijama i stvarima kojima trebate posvetiti pažnju.

 

 

Planirajte odmor u Punta Cani

Tamo gde se beskrajna plaža sa belim peskom stapa sa smaragdnom vodom Kariba, nalazi se Punta Cana, glavna destinacija Dominikanske Republike. Ako tražite luksuzne all inclusive hotele, adults only hotele ili hotele pogodne za porodice, onda je Punta Cana najbolje mesto za odmor. Plaža Bavaro je najlepša plaža Punta Cane gde možete sate provesti u šetnji po belom pesku. Ako tražite miran odmor, onda plaža Bavaro i nije tako dobar izbor jer nudi brojne aktivnosti u kojima turisti mogu uživati tokom odmora. Hoteli su smešteni uglavnom na samoj obali, a u unutrašnjosti se nalaze restorani i prodavnice, od kojih je većina veoma moderno uređena.

Posetite Puerto Plata & Playa Dorada

Duž severne obale, resort Puerto Plata i prelepa plaža Playa Dorada su jedno od najpoznatijih turističkih atrakcija Dominikanske Republike. Ova plaža sa zlatnim peskom okružena je luksuznim hotelima, ali mnogo je manja gužva nego u Punta Cani. Ovaj deo je prilično miran, plaže nisu zatrpane čamcima i vodenim sportovima iako je idealno mesto za kupanje i ronjenje. Možete prošetati i van hotela i resortova i posetiti manje razvijene plaže okružene palmama i šumom.

 

 

Istražite kolonijalnu zonu grada Santo Domingo

Santo Domingo je grad koji Vas vraća u drugu eru zbog kolonijalne arhitekture, muzeja, restorana, neobičnih hotela, ulica i trgova, gde se u pozadini odvija vreva savremenog života. Većina aktivnosti je usmerena na Calle El Conde, glavnu saobraćajnicu i popularnu ulicu za shoping. Uživanje u dvorištu hotela starog oko 450 godina, ili večera u nekoj od renoviranih kolonijalnih zgrada je posebno i neobično iskustvo. Santo Domingo je svakako grad u kojem treba provesti neko vreme.

Uživajte na plažama i u restoranima oblasti Cabarete

Cabarete je grad na plaži. Poznat je po opuštenoj atmosferi i ogromnoj plaži u obliku polumeseca oko koje se nalaze lepi restorani. Za razliku od Punta Cane i Puerto Plata, ovaj grad nije prepun all inclusive hotela. Cabarete je grad koji privlači slobodne turiste koji žele da istražuju destinaciju, kao i surfere.

Ako boravite u Porto Plata, možete napraviti jednodevni izlet do Cabarete kako bi proveli dan na plaži ili uživali u večeri na obali. U ranim večernjim satima, posebno vikendom, muzičari nastupaju u lokalnim restoranima na plaži i ovaj ugođaj je poseban uz zalazak sunca.

Plaže Las Galeras

Na najudaljenijem vrhu poluostrva Samana nalazi se mali grad Las Galeras. Njegova udaljena lokacija je posebno zanimljiva turistima koji žele avanturu. Bele plaže, turkizna voda i palme stvaraju idiličan prizor. Sam grad ima jednu glavnu ulicu ali restorani koji se tu nalaze nude izvrsnu kuhinju po pristupačnim cenama. Las Galeras je odlično mesto za beg od prometnih ulica i vreve turista, a istovremeno ima dovoljno infrastrukture da Vam bude prijatno na odmoru.

 

 

Plaža Kite

Cabarete je širom sveta poznat kao destinacija omiljena među surferima, a naročito plaža Kite. Ovo malo područje ima svoju jedinstvenu atmosferu. Ujutru je mirna plaža dok u popodnevnim časovima kada se vetrovi pojačaju, surferi dolaze na plažu i počinju svoju avanturu.

Posmatrajte kitove u zalivu Samana

Svake zime, od decembra do marta, hiljade grbavih kitova ulaze u zaliv Samana radi parenja, pa je ovo posebna atrakcija među turistima. Sam grad nema mnogo toga da ponudu putnicima, ali kitovi su toliko popularna turistička atrakcija da mnoge kompanije nude jednodnevne izlete sa različitih delova ostrva do ove tačke.

Posetite Las Terrenas

Na severnoj obali je Las Terrenas, užurbani grad sa mirnom i opuštenom plažom. Ovo je najbolje mesto ako želite da upoznate dominikansku kulturu. Poput Las Galeras, mnogi Francuzi su učinili Las Terrenas svojim domom i otvorili brojne restorane i kafiće.

La Romana

Nedaleko od Punta Cane nalazi se odmaralište La Romana. La Romana ima veliki broj hotela, ali ipak daleko manje nego u Punta Cani. Prelepe plaže su glavna prednost ove destinacije.

holidayes

Sorry, the comment form is closed at this time.